Fruchteis ohne Eismaschine - Gyümölcsfagylalt fagyigép nélkül
Fruchteis ohne Eismaschine
Hier: Mangoeis
Zutaten:
400 g Fruchtpüree, hier 1 Dose Mangopüree,
400 g gezuckerte Kondensmilch (1 Dose)
600 g Schlagsahne
Zubereitung:
Wenn man nicht fertige Fruchtpüree nimmt, wie ich jetzt, sondern Frische, dann sollte man zuerst die Früchte waschen, pürieren. Wenn sie kleine Körner haben, am besten durch den Sieb passieren.
Die Fruchtpüree mit der Kondensmilch gut verrühren.
Die Sahne fest aufschlagen, dann mit der Kondensmilch-Frucht-Mischung vorsichtig vermengen.
Die ganze Kreme in eine Behälter geben und für paar Stunden in den Gefrierschank legen...
(Ich habe dann jede Stunde einmal gut durchgerührt, bis es durchgefrohren war.)
Nach 5-6 Stunden ist es servierbar...
Gyümölcsfagylalt fagyigép nélkül
Itt: Mangó fagylalt
Hozzávalók:
400 g gyümölcspüré, itt 1 doboz mangópüré,
400 g cukrozott sűrített tej (1 doboz)
600 g tejszínhab
Elkészítés: A fagylaltot a következő módon készítsük el:
Ha nem kész gyümölcspürét használunk, mint én most,
hanem friss gyümölcsöt, akkor először meg kell mosni
és pürésíteni a gyümölcsöt.
Ha apró magvak vannak bennük, a legjobb, ha szitán
átpasszírozzuk a gyümölcsöt.
A gyümölcspürét jól keverjük össze a sűrített tejjel.
A tejszínt verjük keményre, majd óvatosan keverjük össze a sűrített tejes-gyümölcsös keverékkel.
Öntsük az egész krémet egy fagyálló edénybe, és tegyük a fagyasztóba néhány órára...
(Ezután óránként egyszer jól megkevertem, amíg át nem fagyott.)
5-6 óra elteltével tálalható.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen