Schnelle Käseschnecken - Gyors sajtos csigák







Schnelle Käseschnecken


Zutaten: für 48-50 Stück

2 Rollen  fertig gekauften Blätterteig,
1 Ei,
Salz, 
300 g geraspelter Käse/ hier gemischt

Zubereitung:

Blätterteig mit gesalzenem, verquirlten Ei bestreichen.
Mit geriebenen Käse bestreuen.
Den Teig von der länglichen Seite aufrollen und auf ca. 1 cm dicke Scheiben schneiden.
2 Bläche mit Backpapier belegen, die Schnecken drauf platzieren.
Im vorgeheizten Backofen auf 200° Ober-Unterhitze, oder auf 180°
im Heissluft ca im 20 Minuten goldgelb backen. 
Ich habe mit Heissluft gebacken und die beiden Bleche miteinander reingetan. 










                                                Gyors sajtos csigák


Hozzávalók: 48-50 darabhoz

2 tekercs kész leveles tészta,
1 tojás,
só, 
300 g reszelt sajt/ itt vegyesen

Elkészítés: A tésztát a következő módon készítjük el: 

A leveles tésztát megkenjük sózott, felvert tojással.
Megszórjuk reszelt sajttal.
A tésztát a hosszú oldalról feltekerjük, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral, és helyezzük rá a csigákat.
Süssük előmelegített sütőben 200 fokos felső/alsó hőfokon vagy 180 fokon légkeveréssel kb. 20 percig, amíg aranybarna lesz. 
Én forró levegővel sütöttem, és a két tepsit egyszerre tettem be a sütőbe. 
 

Kommentare