Schnelle Käseschnecken - Gyors sajtos csigák
Schnelle Käseschnecken
Zutaten: für 48-50 Stück
2 Rollen fertig gekauften Blätterteig,
1 Ei,
Salz,
300 g geraspelter Käse/ hier gemischt
Zubereitung:
Blätterteig mit gesalzenem, verquirlten Ei bestreichen.
Mit geriebenen Käse bestreuen.
Den Teig von der länglichen Seite aufrollen und auf ca. 1 cm dicke Scheiben schneiden.
2 Bläche mit Backpapier belegen, die Schnecken drauf platzieren.
Im vorgeheizten Backofen auf 200° Ober-Unterhitze, oder auf 180°
im Heissluft ca im 20 Minuten goldgelb backen.
Ich habe mit Heissluft gebacken und die beiden Bleche miteinander reingetan.
Gyors sajtos csigák
Hozzávalók: 48-50 darabhoz
2 tekercs kész leveles tészta,
1 tojás,
só,
300 g reszelt sajt/ itt vegyesen
Elkészítés: A tésztát a következő módon készítjük el:
A leveles tésztát megkenjük sózott, felvert tojással.
Megszórjuk reszelt sajttal.
A tésztát a hosszú oldalról feltekerjük, és kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
Béleljünk ki 2 tepsit sütőpapírral, és helyezzük rá a csigákat.
Süssük előmelegített sütőben 200 fokos felső/alsó hőfokon vagy 180 fokon légkeveréssel kb. 20 percig, amíg aranybarna lesz.
Én forró levegővel sütöttem, és a két tepsit egyszerre tettem be a sütőbe.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen