Lammlachse mit Pfannengemüse -Bárányfilé serpenyőben sült zöldségekkel
Wer was mag, kann er nehmen...
Ich habe mit Küchenkräuter, Pfeffer, Salz, dann am Ende mit noch mit paar Spritzer Worchester-Sauce und Teriyaki-Sauce gewürzt.
Die ganze Gemüse wurde nur gebraten ohne Deckel... Je nach Geschmack sollte man knackiger, oder bis zu ganz weich werden lassen.
Bárányfilé serpenyőben sült zöldségekkel
Svájcban ettem először bárányfilét. Ott teljesen normális, hogy
minden hentesnél, sőt még az élelmiszerboltokban is lehet kapni
pácolt bárányfilét. Újabban Németországban is elérhető.
Lehet grillezni, vagy egyszerűen serpenyőben sütni. Nagyon rövid idő alatt elkészül, hisz ez egy puha húsfajta és a pácolás miatt
teljesen omlós lesz.
A hús mennyisége személyfüggő, a fiatalok sokkal többet esznek,
mint az idősek vagy a gyerekek...
Mi a férjemmel nyugdíjasok vagyunk, ez a húsmennyiség nekünk kétszeri étkezésre is elég. Ez kb 600 g.
Először is, süssük meg a húst. Tegyünk egy kevés olajat egy nagyon forró, tapadásmentes serpenyőbe, és pirítsuk meg a húst mindkét oldalán. Ezután csökkentem a hőfokot, és mindkét oldalát további 2 percig pirítom. Ezután leveszem a serpenyőt a tűzről, és félreteszem, hogy a hús pihenni tudjon. Addig pihen, míg a zöldségek is elkészülnek.
Ez a zöldségmennyiség 4 személyre elegendő. Én már a hús sütése előtt előkészítettem őket.
A hagymát, aztán a paprikát, aztán az összes többi zöldséget... Használhatunk padlizsánt, vagy brokkolit is, esetleg sárgarépát...
Vagy bármi mást is, amit szeretnénk.
Én zöld fűszernövényekkel, borssal, sóval, majd a végén pár csipet Worchester szósszal és teriyaki szósszal füszereztem a zöldséget.
Az összes zöldséget fedő nélkül sütöttem... Ízléstől függően ropogósra vagy puhára kell hagyni őket.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen