Mandeln schälen - Mandula hámozása






                        Mandeln schälen


1. Die ganzen Mandeln in eine Schale geben.



2. Kochend heisses Wasser über die Mandeln giessen und 5 Minuten ruhen lassen.



Das Wasser abgiessen und die Mandeln nach und nach auf Küchenpapier geben. Sie werden gut durchgerieben, damit die Schale von der Mandeln runterkommt. Natürlich kann man auch einzeln mit der Hand von der Schale drücken...














 





                         Mandula hámozása  
  

1. A héjas mandulát beleöntjük egy tálba.




2.  Forrásban lévő vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Hagyjuk 5 percig állni.





3. Leszűrjük. majd a mandulákat konyhapapírra borítjuk. Alaposan átdörgöljük, hogy a héja lejöjjön a mandulákról. Ami nem jön mégsem le, azt kézzel kinyomjuk a héjából. 




4.  Majd a mandulákat konyhapapírra borítjuk. Alaposan átdörgöljük, hogy a héja lejöjjön a mandulákról. Ami mégsem jön le, azt kézzel kinyomjuk. 







Kommentare