Rote Zwiebelmarmelade - Lilahagyma lekvár



 


                Rote Zwiebelmarmelade

Zutaten:


1500 g Zwiebeln,

Salz, 

300 g Zucker,

3-4 EL Rotweinessig,

eventuell noch Gewürze: wie Lorbeer und Thymian,

1 Tüte 3zu1 Gelierfix


Zubereitung:

Die Zwiebeln schälen, schneiden. Man kann in Scheiben, oder in Würfeln schneiden.

Alle Zutaten in einen Topf geben und bei ständigen Rühren kochen.

Es ist fertig, wenn es schön durchgegart ist und glänzend, klebrig. 

Die saubere Einmachgläser mit Wasser ausspülen und in die Mikrowelle stellen, und für 1-2 Minuten auf höchste Stufe einschalten.   

So werden die Gläser keimfrei. Aufpassen, die sind sehr heiss. Jetzt muss man sofort die Gläser füllen und mit dem Deckel zuschliessen. Für 10 Minuten sollten sie über Kopf gestellt werden. 



                        Lilahagyma lekvár


Összetevők:


1500 g hagyma,

só, 

300 g cukor,

3-4 evőkanál vörösborecet,

esetleg fűszerek: például babérlevél és kakukkfű,

1 zacskó 3x1 lekvárfix,


Elkészítés:


Hámozzuk meg és aprítsuk fel a hagymát. Vághatjuk szeletbe, vagy felkockázhatjuk őket.

Tegyük az összes hozzávalót egy lábasba, és főzzük meg állandó kevergetés mellett.

Akkor kész van, ha szépen átsült és a leve is besűrűsödött, fényes, ragacsos.  

A tiszta befőttesüvegeket öblítsük el vízzel, majd tegyük a mikrohullámú sütőbe, és kapcsoljuk be a legmagasabb fokozatra 1-2 percre.   

Ez sterilizálja az üvegeket. Vigyázzunk,   nagyon forrók lesznek az üvegek. Most azonnal meg kell tölteni az üvegeket, és le kell zárni őket a fedéllel. Fejjel lefelé fordítva állítjuk  őket  és hagyjuk így 10 percig.  




Kommentare