Hermelin- Eingelegter Weichschimmelkäse - Hermelin -vagy marinált Camembert



    Hermelin- Eingelegter Weichschimmelkäse


Original tschechisches Essen dieses Hermelin, was nichts anders ist als ein eingelegter Käse. Man nimmt dort einen Hermelin-Käse, der wirklich von dem Tier-Hermelin seinen Namen bekommen hat, weil der so weich, flauschig ist. Natürlich  kann man auch einen Camembert nehmen.

Ich habe ein 500 g-Stück Weichschimmelkäse genommen, den ich zuerst in drei Scheiben, dann in Vierteln geschnitten habe. Also, ich hatte dann 12 Stück Käse.

In einen 2 l Glasbehälter habe dann die Zutaten schön aufeinander geschichtet. 











Zutaten: wie ich es gemacht habe:


500 g Camembert,

4-5 Stück lila Zwiebeln, oder Schalotten,

man kann auch Lauch und, oder Frühlingszwiebeln auch dazugeben,

3-4 Zehen Knoblauch,

3-4 Paprikaschoten,

ca. 100 g Oliven,

3-4 Esslöffel Kapern,

Gewürze: Rosmarin, Salz, Pfefferkörner, Wacholderbeeren, Lorbeerblätter, Paprikapulver, Thymian, usw. je nach Geschmack 

eventuell auch Chili, wenn jemand scharf mag,


Dann braucht man noch ein gutes Öl, aber nicht unbedingt Olivenöl, weil es ein charakteristisches Eigengeschmack hat. Ich habe Erdnussöl genommen, das ich auch zum Kochen nehme. 

(Ergänzung: im Oktober 2024: wegen dem Öl habe eine Verbesserung: ich habe das Hermelin schon 2x mit einem super Kretischem Olivenöl zubereitet. Ich finde, so war es auch genauso gut, man konnte keinen Ölgeschmack rausschmäcken.) 

Ich werde Euch dann auch zeigen, wie es aussieht, wenn es reif ist.

Vor dem Öl draufgeben hat es von oben so ausgesehen:


13 Tage später: Es ist einfach traumhaft!! Sooo lecker!!




          Hermelin -vagy  marinált Camembert


Ez egy redeti cseh étel, ez a hermelin, ami nem más, mint egy marinált sajt. Ott Csehországban lehet venni direkt  hermelinsajtot, amely valóban a hermelin állatról kapta a nevét, mert olyan puha, bolyhos. De mivel itt nem kapunk,  egy Camembert-t is lehet hozzá használni.

Fogtam egy 500 g-os darab lágy Camembert, amelyet először három szeletre, majd negyedekre vágtam. Így aztán 12 darab sajtom lett.

Ezután a hozzávalókat szépen egymásra halmoztam egy 2 literes üvegedényben. 

Hozzávalók: ahogy én készítettem:

500 g Camembert,

4-5 darab lila hagyma vagy mogyoróhagyma,

adhatunk  hozzá póréhagymát és, vagy újhagymát is,

3-4 gerezd fokhagyma,

3-4 paprika, ha többfélét használunk, szebb és ízletesebb lesz,

körülbelül 100 g olajbogyó,

3-4 evőkanál kapribogyó,

pár szem borókabogyó,

fűszerek: Rozmaring, só, bors, babérlevél, paprika, kakukkfű stb. ízlés szerint.  Esetleg chili, ha valaki erősen szereti,

Ezután egy jó olajra is van szükség, de nem feltétlenül olívaolajra, mert annak sajátos íze van. Mogyoróolajat használtam, amit főzéshez is használok.

(2024 Októberben kiegészítem : most már kétszer készítettem jó minőségű olivaolajjal és kijelenthetem, semmit nem rontott az étel minőségén. Tehát nyugodtan lehet vele készíteni.) 

Mielőtt ráöntöttem az olajat,  így nézett ki felülről: (mint a fenti kép)

Majd mutatok képeket, miután beérett.


13 nappal később: Ez valami isteni!!!



 








 

Kommentare