Toastis oder Englische Muffins - Angol muffin
Die eine Seite drauflegen, dann umdrehen, damit sie beidseitig mit Griess bedeckt sind. So, wie auf den Bildern.
Wenn alle ausgestochen sind (2 Bleche), dann sollte man sie mit einer Folie zudecken. Je nach Raumtemperatur auch mit einem Geschirrtuch, und dann mindestens 2 Stunden Ruhen lassen.
Wenn sie sich in die Höhe verdoppelt haben, kann man mit dem ausbacken anfangen.
Man nimmt dazu eine gute, beschichtete Pfanne. Auf mittlere Stufe erhitzen. Ohne Fett werden die Rohlinge in die Pfanne gelegt und immer wieder umgedreht. Ich habe auch von jeder Seite für 20 Sekunden mit einem Deckel abgedeckt...
Man sollte wirklich vorsichtig ausbacken, nicht dass sie verbrennen. Dann schmecken sie gar nicht köstlich und bleiben sie innen noch roh.
Angol muffin
Megjött az étvágyam a pirítóshoz. Vasárnapi reggelire, vajjal a tetején szalámival, sajttal. Természetesen a 3 perces tojásokkal!!!! Aztán egy pohár narancslé!! Imádom!!
Gyorsan elkészíthető, és még sütő sem kell hozzá, majd a kész zsemlécskék sokáig elállnak.
A blogon is van egy kovászos Muffin receptem, de annak az elkészítése sokkal tovább tart.....
Most kevesebb élesztőt használtam, de tovább hagytam kelni. Az eredmény nagyszerű. Persze, lehet őket édesen is fogyasztani, mint a képen... lekvárral, mézzel vagy nugátkrémmel.
Hozzávalók 18-20 darabhoz
500 g liszt (én kenyérlisztet használtam, de használhatunk fehér lisztet is, vagy keverhetünk hozzá egy kis teljes kiőrlésű lisztet. )
300-320 g langyos tej, ( a mennyiség a liszt típusától függ)
10 g friss élesztő,
10 g cukor,
40 g vaj,
40 g étolaj (én mogyoróolajat használtam)
10 g só,
-------------------------
egy kis búzadara
Elkészítés:
Tegyük a lisztet, a tejet és az élesztőt a dagasztógép táljába. Miközben már dagaszt, adjuk hozzá a cukrot, néhány perc múlva pedig a vajat és az olajat. Hagyjuk 10 percig dagasztani, majd csak az után adjuk hozzá a sót is.
Fedjük le a tésztát, és hagyjuk pihenni körülbelül 15 percig. (én direkt a gép táljában hagyom pihenni)
Ezután a tésztát a munkafelületre tesszük. Nem kell liszt a kinyújtásához. Sodorjuk fél centi vastagra.
Szúrjuk ki a formákat egy vizespohárral vagy egy fémgyűrűvel.
Egy tepsit borítsunk be sütőpapírral vagy sütőfóliával, szórjuk meg búzadarával, és helyezzük rá a nyers tésztát.
Fektessük rá az egyik oldalukra, majd fordítsuk meg őket, hogy mindkét oldalukra ragadjon a grízből. (Mint a képeken.)
Amikor kész vagyunk (2 tepsivel lett nekem), fedjük le őket fóliával. Szobahőmérséklettől függően egy konyharuhával letakarva legalább 2 órán át pihentethetjük.
Amikor a duplájára nőttek, elkezdhetjük sütni őket.
Használjunk ehhez egy jó minőségű , bevonatos serpenyőt. Közepes hőfokra melegítjük. Zsiradék nélkül helyezzük a tésztákat a serpenyőbe, és folyamatosan forgassuk meg őket. Egy pár másodpercre rá is lehet tenni a serpenyőre a fedőt, de nem sokáig, hisz nem főzni szeretnénk, hanem sütni.
Nagyon óvatosan bánjunk velük, nem hogy megégjenek. Akkor egyáltalán nem lesz finom, és belül pedig még nyers marad.
Amikor kihűltek a zsemléink, becsomagolhatjuk őket, hogy ki ne száradjanak.
Fogyasztás előtt félbevágjuk, majd megpirítjuk.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen