Marmorkuchen mit Eierlikör und Nuss-Nugatcreme -Tojáslikőrös nugát-krémes kevert kuglóf
































                      Marmorkuchen mit 
               Eierlikör und Nuss-Nugatcreme


 Zutaten:

180 g Zucker,
200 g Butter,
4 ganze Eier, Gr. L,
100 g Sahne,
150 g Eierlikör,
250 g Mehl,
1 Tüte Backpulver, /12 g
1 Prise Salz,
20 g Kakaopulver, 
50 g gemahlene Walnuss, oder Mandeln,
70 g Nougatcreme, 
------------------
Trennspray, oder Butter für die Form


Zubereitung:

Die Butter mit dem Zucker ganz schaumig schlagen...es dauert fast 10 Minuten. Man muss die Maschine solange laufen lassen, bis die Buttermasse ganz weis geworden ist und sich sichtbar verdoppelt hat. Dann kommen die Eier einzeln dazu.
Jetzt kann man den Backofen auf 170° einschalten (Ober-Unterhitze)

Zu die Buttermasse die Flüssige Zutaten reinlaufen lassen...dabei die Maschine weiter laufen lassen.
Mehl und Backpulver sieben und löffelweise dazugeben.
Zum Schluss kommt die Nuss rein.
Jetzt wird die Form eingefettet. Dann die hälfte der Masse in die Form geben.
In die andere Hälfte kommen die restlichen Zutaten, also die Nugatcreme und Kakaopulver. Diese Masse wird auch richtig zusammengerührt , dann auf die helle Masse gegeben.  Mit einer Gabel kann man die zwei Farben ein wenig mischen.

Im vorgeheizten Backofen bei 170° 45 Minuten backen, dann runterschalten auf 150° und nochmals ca. 30-35 Minuten backen. (Stäbchenprobe erforderlich)

Wenn fertig, ein paar Minuten sollte man ruhen lassen, dann erst auf ein Gitter stürzen lassen. (Ich stürze zuerst, dann lege ich ein kaltes-nasses Tuch drauf zum abkühlen(
Man kann den Kuchen mit Puderzucker bestäuben, oder mit Schokoguss verzieren. 













       Tojáslikőrös nugát-krémes kevert kuglóf

Hozzávalók:

180 g cukor,
200 g vaj,
4 egész tojás,
100 g tejszín,
150 g tojáslikőr,
250 g liszt,
1 zacskó sütőpor,
1 csipet só,
20 g  keserű kakaópor,
50 g darált dió, vagy  mandula,
70 g nugát-krém,
----------------------------
a formához vaj, vagy olajos-spray

Elkészítése:

A vajat a cukorral nagyon habosra verjük...ez a folyamat a gépben kb 10 percig tart. Addig kell verni, míg a vajas krém ki nem fehéredik és kb a duplájára nem nő.
Most bekapcsoljuk a sütőt 170°-ra alsó-felső fokozatra.
Ekkor hozzáadjuk egyesével a tojásokat, de ne kapcsoljuk le közben a gépet.
A folyékony hozzávalókat is hozzáadjuk. Majd a szitált lisztet és sütőport is hozzákanalazzuk. Utoljára keverjük bele a masszába a darált diót.
A kuglóf-formát kikenjük vajjal, vagy pedig befújjuk olaj-spray-vel.
Beletesszük kb a krém felét a formába.
A másik feléhez beletesszük a nugát-krémet (Nutella, Nutoka, stb... ki melyiket használja) és a kakaóport is. Ha jól homogénre kevertük, rátesszük a világos masszára.
Egy villa segítségével enyhén, lazán egy körben keverünk a krémen, hogy a sötét krém egy picit alulra is kerüljön.
A 170°-os sütőben 45 percig sütjük, majd lejjebb kapcsoljuk a hőfokot, 150°-ra és még kb 30-35 percig sütjük. Végezzünk tűpróbát.
Ha kivettük a sütit, hagyjuk egy kicsit állni. Majd fordítsuk a formát fejjel lefelé egy rácsra. A forma tetejére fektessünk egy hideg vizes konyharuhát. Hagyjuk pár percig így, majd csak azután vegyük ki a sütit a formából.
Semmiképp ne próbálkozzunk még azon melegében, mert a süti olyan puha és szaftos, hogy beletörne.
Tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral, vagy leönthetjük olvasztott csokival is.
Ha teljesen kihűlt, tároljuk betakarva.









Kommentare