Kanadischer Bananenkuchen -Kanadai banános sütemény



               Kanadischer Bananenkuchen

Dieser hier ist ein einfacher Rührkuchen mit Bananenscheiben drin.
Ich sehr schon, dass ich den Teig öfters mal verwenden werde.
Für mein Geschmack ist er immer noch ein wenig zu süss, obwohl ich schon die Originalmenge reduziert hatte.
Nächstemal werde ich etwas Säuerliches reintun...
Die Mengenangabe war mit Becher, ich habe aber alles gewogen...

Zutaten:

220 g Butter, (Zimmertemperatur)
3 ganzen Eier,
500 g Zucker,
250 g Schmand, oder Creme fraiche,
600 g Mehl,
1 Prise Salz,
1 Tüte Backpulver,
2 KL Natrium-Bicarbonat,
Vanille,
1 KL Zimt,
200 g gebrochenen dunklen Schokolade/ Ich habe 2 Tafeln mit ganzen Nüssen genommen
4 grosse Banane

Zubereitung:

Die Eier, mit der Butter und Zucker schaumig schlagen. Es dauert schon mal ca 10 Minuten. Der soll ganz weis werden und leicht und schaumig aussehen.... siehe Bild!





Jetzt den Backofen auf 180° Oben-Unterhitze einschalten!
Dann den Schmand, dazu geben, weiterrühren.
Das gesiebte Mehl und die Trockenen Zutaten löffelweise dazugeben.
Am Ende noch die Bruchschokolade und noch die Bananenscheiben unterrühren.
Ein grosses Blech mit Butter einpinseln. Die Kuchenmasse drauf schön gleichmässig verteilen.
Bei 180° ca. 55-60 Minuten auf der mittlere Schiene backen. 
( Stäbchenprobe erforderlich)









                Kanadai banános sütemény

Egy eredeti kanadai sütit hoztam. Ez egy egyszerű, kevert sütemény, ami az én szájízlésemnek egy kicsit túl édes, annak ellenére, hogy már csökkentettem a cukor mennyiségen. Legközelebb valami savanykásat is fogok beletenni. 
De magával a tésztával, az állagával nagyon meg vagyok elégedve. De mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy  ez egy fotogén fajta... erre szokták mondani: nem szép, de finom...
A mértékegység eredetileg bögre volt, de én mindent lemértem.


Hozzávalók:

3 egész tojás,
220 g  szobahőmérsékletű vaj, 
500 g cukor,
250 g zsíros tejföl,
600 g liszt,
1 csomag sütőpor,
2 kk szódabikarbóna,
1 kk örölt fahéj,
1 csipet só,
200 g tört étcsokoládé, / én teljes mogyorósat használtam/
4 db nagy banán,

Elkészítése:

A tojásokat a puha vajjal és a cukorral egy keverőtálba tesszük és nagyon habosra keverjük. Ez nálam a gépben is legalább 10 percig tart. Addig keverjük, amíg teljesen kifehéredik és nagyon könnyű habos lesz.
Most bekapcsoljuk a sütőt 180° alsó-felső fokozatra.
A masszához, ha szép habos lett, hozzáadjuk a tejfölt, majd kanalazva a szitált lisztet és a többi száraz hozzávalót is.
Legutoljára adjuk hozzá a tört csokit, majd a banánszeleteket is.
Egy nagy tepsit kivajazunk és a tésztát szép egyenletesen beletesszük.
Előmelegített sütőben kb 55-60 percig sütjük a középső sínen. 
50 perc után már ellenőrizhetjük egy hurkapálcikával. Ha nem ragad, megsült a sütink. 


















Kommentare