Coleslaw oder Amerikanischer-Krautsalat - Amerikai káposztasaláta



      Coleslaw oder Amerikanischer-Krautsalat

Zutaten:

1/2 Kohlkopf,
3 Möhren,
2 grosse Zwiebeln,
100 g Mayonnaise,
100 g Sahne, 
Salz, Pfeffer,
1 Prise Zucker,
1 Prise gemahlene Kümmel,
2-3 Esslöffel Rotweinessig, oder Zitronensaft
--------------
1 EL Mehl,
4-5 EL Fett zum braten

Zubereitung:

1 Tag vorher:

Den Kraut wird gerieben und gesalzen.
So kann man bis zum nächsten Tag im Kühlschrank stehen lassen.
Am nächsten Tag muss man den Kraut ausdrücken und in ein andere Schüssel geben. Die Möhren putzen und gerieben, oder Julienne geschnitten dazugeben...soll fein sein.
Die Zwiebeln schälen und auf mittelgrosse Scheiben, dann Stücke schneiden. Mit dem Mehl bestäuben und damit durchkneten.
In eine Pfanne das Fett geben und erhitzen. Die Zwiebeln richtig rösten. Sie sollen kräftig Farbe bekommen, aber nicht verbrennen.
Auf Küchenpapier legen, auskühlen lassen.
Solange kann man den Krautsalat würzen, Mayo und Sahne dazugeben. Schliesslich kommen die Röstwiebeln auch dazu, dann noch einfach abschmecken...Glaubt mir: die selbstgemachte Röstzwiebeln schmecken viel besser, als die Gekauften.










                 Amerikai káposztasaláta

Hozzávalók:

1/2 fej közepes méretű káposzta,
3 db sárgarépa,
2 db nagyméretű vöröshagyma,
só, bors,
egy kis darált köménymag,
2-3 ek vörösborecet, vagy citrom,
1 csipet cukor,
100 g majonéz,
100 g tejszín,
--------------------
1 ek liszt,
3-4 ek zsíradék a sütéshez

Elkészítése:

A káposztát előző nap:

A káposztát lereszeljük. Nem szeljük, ahogy szoktuk, hanem reszeljük.
Megsózzuk és a hűtőben hagyjuk másnapig.
Másnap kinyomjuk a káposztát és átrakjuk egy másik tálba. A répákat lereszeljük, vagy Julienn-re (zsülienn-re) szeleteljük. 
A hagymát megpucoljuk és nem túl vékony szeletekre, aztán darabokra vágjuk. Megszórjuk liszttel és  átmozgatjuk, hogy mindenhol lisztes legyen. Egy forró serpenyőbe tesszük a zsíradékot, majd a hagymákat. Piros, ropogósra sütjük. Nem kell állandóan kevergetni, de vigyázni kell, meg ne égjen.
Egy konyhapapírra szedjük a sülthagymát és hagyjuk teljesen kihűlni.
Addig fűszerezzük meg a káposztát, adjuk hozzá a majonézt és a tejszínt is. A legvégén kerül hozzá a sülthagyma. Vegyítsük el az egészet, majd kóstoljuk meg és fűszerezzük még szájízünk szerint...Ez nem olyan édes, mint a magyar káposztasaláta, ebbe tényleg csak egy csipet cukor dukál, hogy az ízek kerekek legyenek....én még teszek bele egy pici csilit is...persze nem annyit, hogy erős legyen, csak annyit, hogy az ízmérleg egyenesbe jöjjön.






Kommentare