Früchtebrot II. - Német gyümölcskenyér II.






































                   
                      Früchtebrot II.

Ich bringe hier ein superschnelles Früchtebrot-Rezept. Es schmeckt sehr lecker und nicht nur für Weihnachten gedacht.


Zutaten:

5 Eier,
150 g Honig, ( hier Lindenblüten-Honig)
250 g Vollkorn Weizenmehl,
35 g Kakaopulver, 
8 g Zimt,
2 KL Backpulver
50 g geriebene Mandeln,
100 g Mandelblätter,
150 g gehackte Walnüsse,
100 g kandierte Orangenschale, (eigene)
60 g getrocknete Sauerkirschen,
100 g getrocknete Zwetschgen,
100 g Zitronat,
100 g  Rosinen in  70 g Wein eingelegt,
150 g Quittengelee,

Zubereitung:

Backofen auf 160° einschalten. 
Die Eier schaumig schlagen, dann den Honig dazurühren. Die Früchte und Walnüsse zerhacken. Alles zu die Eier-Honig-Masse geben, gut verrühren. Dann auch mit den Restzutatan vermischen.
Ein Kastenform mit Backpapier auslegen, oder reichlich mit Butter einpinseln. Den Teig reingeben.
1 Stunde bei 160° Unter-Oberhitze backen.





                   Német gyümölcskenyér II.

Egy gyors gyümölcskenyeret hoztam. Nem túl édes, csak mézzel, teljes kiőrlésű liszttel, gyümölcsökkel és diófélékkel készült. Tehát, ha valakinek diabetesz problémája van, bátrabban nyúlhat hozzá. Ez egy olyan süti, ami elfogadhatóbb, mint egy fehér liszttel készült. Már van egy hasonló receptem a blogon, az is nagyon finom. 

Hozzávalók:

5 tojás, 
150 g hársméz,
50 g darált mandula,
100 g mandulalapok,
150 db darabolt dió,
250 g tk búzaliszt,
8 g fahéj,
35 g kakaópor,
2 kk sütőpor,
100 g kandírozott narancshéj, aprítva
60 g aszalt meggy,
100 g aszalt szilva,
100 g Zitronat,
100 g mazsola 60 g borban áztatva,
150 g birsalmakenyér, aprítva,

Elkészítése:

A sütőt 160°-ra bekapcsoljuk. Egy formát kibélelünk sütőpapírral, vagy vastagon kivajazzuk.
A diót és az aszalt gyümölcsöket aprítjuk.
A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk egymás után a belevalókat.
Jól összekeverjük, a sütőformába tesszük.
Kb 1 óra alatt 160°-on alsó-felső beállításon sütjük. 












Kommentare