Macaron 3.





                                 Macaron 3.

Ich habe seit Wochen vor  Macarons zu backen. Ein Geschmack habe ich mir ausgedacht, oder besser, ich spüre es, seit ich mir Orangenschale kandiert hatte.
Jetzt habe ich die Creme gemacht und ich muss sagen, die ist mir gut gelungen. Bis jetzt habe ich die niergendwo gegessen, aber ich muss sagen, sie passt sehr gut zu Macarons.



Zutaten für 75 Stück:

200 g gemahlene Mandel ohne Haut,
400 g Puderzucker,
-------------------
200 g Eiweiss,
125 g Puderzucker,
1 Prise Salz,
-------------------
Gel-oder-Pulver-Lebensmittelfarbe,

Für die Füllung:

1. Orangen-Aprikosen-Creme

50 g kandierte Orangenschalen,
50 g Sahne,
100 g Aprikosenmarmelade,
-------------------
150 g Sahne,
200 g Weisse Schokolade,

Zubereitung:
Zuerst sollte man die Creme zubereiten, damit sie dann richtig durchkühlen können.

Die erste 3 Zutaten in einem Mixer fein pürieren.
Dann die Sahne aufkochen, vom Herd nehmen und zu den pürierten Sachen geben. Auch damit schnell laufen lassen. Dann kommt erst die Schokolade dazu, dann nochmals den Mixer laufen lassen. Ich habe so eine ganz homogene Masse bekommen, die nach konzentrierten Orangen schmeckt...superlecker!!  Jetzt sollte die Creme für mindestens 2 Stunden in den Kühlschrank, bevor man die Macarons damit füllt.

2. Schwarze Johannisbeeren Creme

200 g Sahne,
200 g Weisse-Schokolade,
100 g Schwarze-Johannisbeeren-Marmelade 

Zubereitung:

Die Sahne aufkochen, sofort vom Herd nehmen. Die Weisse Schokolade reingeben, rühren, bis sich auflöst. Dann die Marmelade dazugeben und mit einem Stabmixer pürieren, bis es eine homogene Creme gibt.
Auch die sollte für mindestens 2 Stunden in den Kühlschrank. 

Zubereitung den Macarons.

Die Mandeln und den Puderzucker in eine Schüssel sieben.
Eiweiss mit einem Prise Salz anfangen zu schlagen. Nach und nach den Zucker dazugeben. Es muss kein ganz feste Schnee geben. 
Mit einem Handbesen die Mandel-Zucker-Mischung unterrühren.
Jetzt kommt die Farbe rein. Wenn man mehrere Farbe möchte, muss man den Teig teilen.

Die Masse in einen Spritzbeutel geben und ca. 3 cm grosse runde Taler auf die Backmatte spritzen.
Dabei ist ein wichtig: Den Spritzbeutel senkrecht halten, die Tülle auf die Matte geben und vorsichtig von der Masse rausdrücken. Die Tülle in der gleiche Position halten, nicht kreisen, nicht hoch und runter bewegen. So bekommt man die schöne, gleichmässige Form.
Jetzt sollten sie ca. 30 Minuten in Zimmertemperatur ruhen.
Inzwischen den Backofen auf 160° Unter-Oberhitze aufheizen. Die Macarons ca 12 Minuten backen. Sie sollten keine Farbe bekommen.
Die Taler sollten ganz auskühlen bevor  man sie füllt.







                          
                            Macarons 3.

Már hetek óta készülök Macaronokat sütni, mert a számban volt egy íz, amit mindenképp ki szerettem volna próbálni. Szerintem még sehol sem találkoztam vele. Nagyon örülök, hogy belevágtam, mert istenien eltaláltam, passzol a krém a makaronokba.
Egy pár héttel ezelőtt készítettem bio narancshéjból kandírozott narancshéjat. Most ez került a krémbe. Még soha nem ettem ilyen ízesítésű krémet, de meg kell mondjam, nagyon passzol a macaronokhoz.  A 2. Krém fekete ribizlivel készült, ezt már többször készítettem, ez is nagyon finom.

Hozzávalók 75 makarónhoz:

200 g héj nélkül finomra darált mandula,
400 g porcukor,
-----------------------------
200 g tojásfehérje,
1 csipet só,
125 g porcukor,
-----------------------------
por, vagy zselés állagú ételfesték,

A krémhez:

1. Narancsos-sárgabarackos

50 g kandírozott narancshéj,
50 g tejszín,
100 g baracklekvár,
-------------------------
150 g tejszín,
200 g fehércsoki,

Elkészítése:

A kandírozott narancshéjat a tejszínnel és a baracklekvárral együtt egy késes aprítóban finomra aprítunk...teljesen krémállagúra.
A tejszínt felforraljuk, hozzáöntjük az pépesített narancs-sárgabarackos krémhez. Ezzel is hagyjuk a mixelőt járni. Ezután adjuk bele a fehércsokit, amit szintén elmixelünk vele. Egész addig hagyjuk aprítani, míg telejesen homogén massza nem lesz belőle.
Most legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A 2. Krém:

Feketeribizlis Krem:

200 g tejszín,
200 g fehér csoki,
100 g feketeribizli lekvár,

A tejszínt felfőzzük, majd rögtön levesszük a tűzről. Beletesszük a csokit és kevergetés mellett feloldjuk. Ezután tesszük bele a lekvárt. Egy botmixerrel addig aprítjuk, míg egy homogén krémet nem kapunk.
Ezt szintén legalább 2 órára a hűtőbe helyezzük.

Ha a krémekkel kész vagyunk, lehet kezdeni a macaronok készítését is.

A mandulát és a lisztet egy tálba szitáljuk.
A tojásfehérjét a csipet sóval elezdjük felverni. De vigyázzunk, nem kell nagyon keményre verni. Közben lassan hozzáadjuk a cukrot is.
Ezután kikapcsoljuk a gépet, majd egy kézi habverővel hozzákeverjük óvatosan a szitált mandula-porcukor keveréket.

A színt csak ezután keverjük hozzá. Ha többféle színt szeretnénk, el kell osztani a tésztát.
Ne használjunk folyékony festéket, csak port, vagy zseléset.
Egy habzsákba töltjük a masszát és sütőfóliával fedett tepsire dió nagyságú tallérokat nyomunk. Egy a fontos: A zsákot tartsuk függőlegesen. Ne körözzünk, ne emelgessük a csövet. Tartsuk egy helyre, majdnem a tepsire és úgy nyomjuk meg a zsákot, hogy a hab egy helyre jöjjön. Aztán húzzuk csak feljebb és rakjuk a következő helyre. E módon szép egyenletes tallérokat kapunk.
Hagyjuk kb 30 percig száradni a macaronokat szobahőmérsékleten.
160°-ra előmelegített sütőben kb 12 percig süssük őket. Közben lehet ellenőrizni. Ha még nedves az alja, még nem jó. Ha esetleg már megváltozik a színe, barnulni kezd, akkor kicsit túlsült. Tehát figyeljünk oda, megéri!
Nekem 5 tepsivel lett, 75 db macaronhoz, tehát 150 db tallér.
Csak akkor töltsük, ha már teljesen kihűltek, de lehet másnapra is hagyni.







Kommentare