Panierte Pilze mit Budapester Salat - Rántott gomba francia salátával






            Panierte Pilze mit Budapester Salat

Zutaten für 4 Personen:

Für die Pilze:

1 kg Champignons,
2 Eier,
3-4 EL Milch,
2 Prise Salz,
4-5 EL Hafermehl,
2 EL Weizenmeh,
ca. 1 Tasse Paniermehl
-------------------------------
1 Stück Gefrierbeutel mit 3 l Inhalt
-----------------------------------------------
Fett zum Frittieren

Zubereitung:


Die Pilze kurz waschen, dann erst die Stiele abbrechen.
In eine mittlere Schüssel nehmen und drin die Eier mit Milch und Salz schlagen, dann das Mehl reinmischen. Jetzt die gesamten Pilze dazugeben und alles gut vermengen. 
Das Paniermehl in die Tüte geben, dann ca 10-12 Pilze auf einmal reingeben. Die Tüte gut schütteln, dann die Pilze rausnehmen...binnen paar Minuten ist alles paniert!! 

Dann erst den Salat zubereiten, bevor man sie brät. 

Budapester Salat für 4 Personen

Zutaten:

3 hartgekochte Eier,
1 säuerlichen Apfel,
2 mittlere Möhren,
2 mittlere Petersilien-Wurzeln,
3 Handvoll Tiefkühl-Erbsen,
1/2 Dose Mais,
ca. 8 Stück Cornichons,
3-4 EL von Gurkenwasser,
2-3 EL Remoulade,
2 EL Mayonaise,
2 EL Sauerrahm,
1 KL Senf,
1/2 Bund gehackte Petersilie

Zubereitung:

Die Möhren, Petersilie-Wurzeln schälen und auf kleine Würfeln schneiden. Zusammen mit den Tiefkühl-Erbsen in Salzwasser kochen, dann abgiessen.
Die ganzen anderen Zutaten, wie Apfel, Eier, Cornichons, auch kleinschneiden...
In einer Schüssel die Remoulade-Sauce zubereiten. Dazu alle zutaten miteinander vermischen. Dann die ganzen geschnittenen dazu geben, auch die kleingehackte Petersilie nicht vergessen. Abschmecken, fertig.






               Rántott gomba francia salátával

Hozzávalók 4 főre:

A gombához:

1 kg gomba,
2 tojás, 
3 ek tej,
2 csipet só,
4-5 ek zabpehely-liszt,
2 ek liszt,
1 bögre zsemlemorzsa,
----------------------
1 db 3 literes fagyasztózacskó
-----------------------
zsíradék a sütéshez

Elkészítése:

 A gombákat gyorsan megmossuk, majd csak azután törjük ki a szárait.
Egy közepes tálba összekeverjük a felvert tojásokat, tejet a lisztekkel és sóval.
A zacskóba tesszük a prézlit.
Az összes gombát egyszerre beleborítjuk a tálba és összekeverjük. Mindenhol legyen a tojás-masszából.  Kb. 10-12 darabonként a zacskóba tesszük őket, jól megrázzuk. Pár perc alatt így be is panírozzuk az összes gombát.
Mielőtt azonban kisütnénk, elkészítjük a francia salátát.


Hozzávalók 4 főre:

3 kemény tojás,
2 közepes sárgarépa,
2 közepes petrezselyem gyökér,
3 marék fagyasztott, vagy friss borsó,
1 savanykás alma,
kb. 8 db savanyú uborka,
1/2 doboz konzerv kukorica,
3-4 ek uborkalé,
1 kk mustár,
1/2 csokor petrezselyem,
2-3 ek Remoulade,
2 ek Majonéz,
2 ek tejföl,

Elkészítése:

A répákat meghámozzuk és apró kockákra szeljük. A borsóval együtt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Közben felaprítjuk a tojásokat, az uborkát, az almát, petrezselymet.
Egy közepes tálban elkészítjük a szószt. Minden hozzávalót összekeverünk...majd beletesszük az összes aprított zöldséget, petrezselymet...ízlés szerint még ízesíthetjük.
A frissen sült gombával tálaljuk...de ez máshoz is nagyon jól passzol.























Kommentare