Quark-Erdbeer-Dessert - Epres-túrós pohárkrém






                         Quark-Erdbeer-Dessert


Zutaten: für 4 Personen


Für die Quarkmasse:

250 g Magerquark,
60 g Eierlikör,
40 g Sahne,
30 g Zucker,
------------------------

Für die Erdbeercreme:

350 g Erdbeere,
200 g Sahne,
30 g Zucker,
Vanille,
Zitronenzesten,
1 Tüte Sahnesteif,
---------------------------

Für die Dekoration:

150 Erdbeere,
50-100 g Kekse, hier Amaretti, (je nach Geschmack, kann man auch ein wenig mehr dazugeben, hier nur sehr wenig drin)
ev. Minze


Zubereitung: 

Am besten ein Abend zuvor, oder wenigstens 3-4 Stunden vor dem Verzehr zubereiten.
Es geht ganz schnell.
Die Amaretti oder Kekse kleinbröseln, die Erdbeere waschen, putzen.

Den Quark mit dem Likör,  Zucker und Sahne mischen und schaumig rühren. Je nach Geschmack Zitronenschale und Vanille dazugeben.

Die geputzten Erdbeere pürieren. Die Sahne mit dem Sahnesteif und Zucker aufschlagen. Dann die Erdbeerpüree dazumischen.

Alles in 4  Dessertschalen, oder Gläser schichten, oben dekorieren.
Mit Frischhaltefolie zudecken und in den Kühlschrank stellen.




                       Epres-túrós pohárkrém


Hozzávalók: 4 főre

A túrókrémhez:

250 g krémtúró, (Aldiban vettem, a magyar túróval még nem próbáltam. Talán, ha egy kis tejjel, botmixerrel simára keveri az ember, akkor lehet használni hozzá. De különben nagyon darabos állaga van)
60 g tojáslikőr,
40 g tejszín,
30 g cukor,
vanília, 
reszelt bio-citromhéj,
-------------------------

Az eperkrémhez:

350 g eper,
200 g tejszín,
30 g cukor,
1 zacskó habfix,
---------------------

Azonkívül 

50-100 g keksz, vagy mint itt Amaretti, (itt csak kevés van, de lehet többet is beletenni)
150 g eper a díszítéshez,
esetleg mentalevelek

Elkészítése:

Készítsük el előző este, vagy legalább is 3-4 órával a tálalás előtt, hogy a krémek még jól le tudjanak hűlni és keményedni.

Az 500 g epret megmossuk, megtisztítjuk.
A kekszeket össszetörjük.

A túrót egy kis tálkába tesszük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan krémesre keverjük.

Az epret pürésítjük. A tejszínt felverjük a cukorral és a habfixszel.
Hozzákeverjük az eperpürét.

4 tálkába, vagy pohárba rétegezzük az összes hozzávalót:
eperkrém, kekszmorzsa, egész eprek, túrókrém, majd megint eperkrém... a tetejére díszítésnek ismét egész epret, vagy-és mentaleveleket, vagy mint itt meggyet is tehetünk.
Folpackkal letakarva a hűtőbe tesszük őket.









Kommentare