Spinat mit dem Blubb von frischem Spinat - Spenótfőzelék friss spenótból
Spinat mit dem Blubb von frischem Spinat
Zutaten: für 2-3 Personen
500 g frischen Blattspinat,
500 ml milch,
200 g Sahne,
2 EL Mehl,
3-4 EL Öl,
Salz,
Gemüsebrühe-Pulver,
Muskatnuss friss gerieben
Zubereitung:
Wasser zum Kochen bringen, leicht salzen. Die geputzten Spinat reingeben und nur paar Minuten kochen. Abgiessen.
Die gekochten Blätter in einem Mixer, oder ähnlichem Gerät mit wenig Milch pürieren. Meine Maschine hat es leider binnen 3 Sekunden zu einer ganz homogene Masse püriert... ich mag eher grober. Nächstemal werde ich es, so wie früher einfach mit einem Kochmesser hacken.
In den Topf ein wenig Öl erhitzen,
2-3 Knoblauchzehen durchdrücken und anbraten. Dann bevor sie verbrennen könnten, das Mehl auch dazugeben. Leicht anrösten.
Sofort den pürierten Spinat dazugeben und gut verrühren. Mit Milch und Sahne aufgiessen. Gewürze dazugeben, aufkochen, abschmecken, fertig.
Spenótfőzelék friss spenótból
Hozzávalók: (2-3 főre)
500 g leveles spenót,
500 ml tej,
200 ml tejszín,
2-3 ek liszt,
2-3 gerezd fokhagyma,
só,
2-3 ek olaj,
Vegeta, vagy hasonló zöldséges ízesítő, (nálam natural Vegeta)
reszelt szerecsendió,
Elkészítése:
A megtítsztított spenótot enyhén sós vízbe feltesszük főni. Már kb 2-3 perc után meg is főtt a spenót, leszűrjük.
Egy késes turmixgép segítségével elturmixoljuk. Vagy egyszerűen egy nagy konyhakéssel egy deszkán aprítjuk. ( Legközelebb megint így készítem, mert nekünk ez a nagyon homogén állag nem ízlik annyira, mint a durvára aprított.)
Tehát ízlés szerint aprítjuk.
Egy lábosban olajon enyhén megsütjük az aprított fokhagymát, majd rádobjuk a lisztet. Tehát egy fokhagymás rántást készítünk. Beletesszük a spenótot, azonnal felöntjük tejjel és tejszínnel. Fűszerezzük, felfőzzük.
Ki hogy szereti: tükörtojással, esetleg főtt burgonyával tálaljuk.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen