Kräuterseitling-Creme-Aufstrich oder Dip - Ördögszekér gombakrém kencefice



              Kräuterseitling-Creme-Aufstrich oder Dip







Zutaten:

250 g Kräuterseitlinge,
1 grosser Zwiebel,
2 EL Butter, oder Schmalz,
2 Eier,
2 EL Remoulade,
1 KL Senf,
Salz,
Pfeffer,
1 Prise Chiliflocken,

Zubereitung:

Die Eier hart kochen, auskühlen lassen und schälen.
Die Zwiebeln klein schneiden, die Pilze auch säubern und zerkleinern.
In eine heisse Pfanne das Fett erwärmen,  die Zwiebeln anrösten, dann die Pilze dazugeben und mitandünsten.
Mit Salz, Pfeffer und Chiliflocken würzen.
Alles gut auskühlen lassen.  
Die Eier und die Pilze in eine Schüssel geben, die Gewürze, Senf, Remoulade dazugeben. Mit einem Stabmixer pürieren, abschmecken...fertig.  Wer mag, kann noch frischen Küchenkräuter beimischen...wie Schnittlauch, oder ein wenig Koriandergrün...je nach Geschmack...ich habe leider gar keine da gehabt...
Man kann ganz normal als Aufstrich aufs Brot, oder als Dip servieren.







                  Ördögszekér gombakrém

Hozzávalók:


250 g ördögszekér gomba,
1 nagy hagyma,
2 ek zsíradék,
2 tojás,
2 ek remoulade (mint egy tartárszósz, csak cukor nélkül. Készen a Lidl-ből, tartozékmentes),
1 kk mustár,
só, 
bors,
1 csipet erős fűszer,


Elkészítése:

A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk és hagyjuk kihűlni.
A gombát tisztítjuk, apróra szeljük. A hagymát is felkockázzuk, forró zsíradékon megpirítjuk. Rádobjuk a gombát és kevergetve 
7-8 percig sütögetjük.
Hagyunk mindent teljesen kihűlni.
Ezután mindent beleteszünk egy kis tálba, hozzáadjuk a fűszereket, mustárt, remouladét, majd gy botmixerrrel elturmixoljuk. Ha van valakinek friss snidlingje, vagy koreánderzöldje, adhat hozzá ízlés szerint. 
Betakarva betesszük a hűtőbe. Kenyérre kenve, de mint dip is kiváló. 







Kommentare