Apfel-Curry-Suppe - Almás curryleves






                       Apfel-Curry-Suppe


Zutaten für 6-7 Portionen

500 g Fleisch, man kann von Hänchenbrust, über Putenfleisch bis zum Schweinefilet alles nehmen, was einigermassen schnell weich wird.
( Ich habe hier Schweinefilet genommen)
500 g Zwiebeln,
1-2 EL Fett, (Kokosöl, oder Olivenöl)
1 EL Currypaste,
1 EL Mehl,
1 EL rote Paprikapulver,
1 KL Currypulver,
1 KL Curcuma,
100 ml Apfelsaft,
Salz, Pfeffer,
ca. 2 L Brühe, oder Brühepulver im Heisswasser aufgelöst,
1/2 Biozitrone, oder 2-3 EL Zitronensaft,
1 Dose Kokosmilch, 
2  säuerliche Äpfeln,
                          
Zubereitung:

Das Fleisch klein würfeln. Zwiebeln schälen und auch zerkleinern.
In enem Topf das Fett heiss werden lassen, dann zuerst die Zwiebeln anschwitzen, dann das Fleisch dazugeben und auch anbraten. Mit dem Mehl und Paprikapulver bestäuben,  Curry dazugeben und sofort aufgiessen mit der Brühe. Die ganzen restlichen zutaten dazugeben ausser der Kokosmilch und den Äpfeln. Einmal aufkochen, dann langsam köcheln lassen, bis das Fleisch fast weich geworden ist. Dann erst gibt man die Kokosmilch und die kleingewürfelten Äpfeln dazu. Dann noch paar Minuten köcheln lassen, abschmecken, fertig.







                       Almás curryleves


Hozzávalók: (6-7 adag)


500 g hús, ( lehet hozzá csirke, vagy pulykamellet, de szűzpecsenyét is használni, de minden mást is tetszés szerint, ami hamar puhul)
2-3 ek zsíradék, (kókusz-vagy olívaolaj)
500 g hagyma,
1 ek liszt, 
1 ek currypaszta,
1 ek piros paprikapor,
1 kk currypor,
1 kk kurkumapor,
1/2 biocitrom, vagy 2-3 ek citromlé,
100 ml almalé,
ca. 2 l alaplé, vagy forróvízbe kevert ételízesítő, (nekem sajákészítésű Vegatám van)
só, bors,
1 konzervdoboz kókusztej,
2 db savanykás alma


Elkészítése:

A hús kis kockákra szeljük. A hagymát szintén aprítjuk.
Forró zsíradékon először a hagymát pirítjuk meg, majd rádobjuk a húst is és azt is szépen minden oldalról fehéredésig sütjük.
Ekkor dobjuk rá a lisztet, a paprikát, a currypasztát. Gyors mozdulatokkal elkeverjük és rögtön felöntjük a forró alaplével. Beleteszünk minden hozzávalót a kókusztej és az alma kivételével.
Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, míg a hús megpuhul. Akkor öntjük hozzá a kókusztejet és beletesszük a kis kockákra vágott almát is. Ismét felforraljuk, pár perc alatt összefőzzük. Ezután már csak ízlés szerint ízesítjük, ha még kell kis citrommal, sóval és borssal fűszerezzük. 



Kommentare