Süsse Eiswaffeln - Édes ostya
Süsse Eiswaffeln
Grundrezept:
3 grosse Eier (74 g), oder 4 kleine (53 g),
250 g Zucker,
350 g Mehl,
1 Prise Salz,
550 g Wasser,
Vanille,
------------------------------
Man kann natürlich auch weihnachtlichen Geschmack bekommen, wenn man Zimt, Nelkenpulver, Anis, oder sogar Lebkuchengewürz dazugibt.
Zubereitung:
Die Eier mit dem Zucker glatt rühren.
Das Mehl dazugeben und mit dem Rührbesen verrühren, erst dann das Wasser dazugeben. Richtig glatt durchrühren.
Mindestens 20-30 Minuten ruhen lassen.
Erst danach anfangen mit dem Backen. Die Hörnchenautomat ca auf die mittlere Stellung stellen. ( ich habe von 6 auf 3-4 gestellt)
Ca 20-22 g auf die Backfläche geben, zumachen und für 2-3 Sekunden zusammendrücken. (Je nach Gerat verfahren)
Die fertigen Waffeln noch warm auf gewünschte Form formen.
Ich habe 55-60 verschiedene Stücke Hörnchenwaffeln bekommen.
Man kann sie so trocken knabbern, oder die Zigarren mit Obst-Sahne füllen, die Waffelnschalen mit Dessert füllen und mit aufessen.
Édes ostya
Ez egy folyékony tészta, amit aztán nagyon egyszerű kisütni. Nem kell erővel összenyomni a gépet, így sokkal könnyebb az ostya készítése.
Recept:
3 nagy tojás, (75 g) vagy 4 db kis tojás (53 g),
250 g cukor,
350 g Liszt,
1 csipet só,
vanília,
550 g víz,
-----------------------------
Természetesen adhatunk hozzá fűszereket. Karácsonkor pl. fahéjat, szegfűszeget, ánizst, vagy pedig mézeskalács-fűszert.
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kikeverjük. Beletesszük a lisztet, sót, vaníliát és keverjük csomómentesre. Fokozatosan adjuk hozzá a vizet és simára keverjük.
Hagyjuk legalább 20-30 percig pihenni. Aztán lehet sütni a közepes hőfokra beállított géppel.
Rögtön még forrón kell formázni, mert ahogy kihűl, megmerevedik.
Kb. 55-60 db tallért, szivarformát, vagy tálkaformát készíthetünk ebből az adagból.
A szivarformákba különböző ízű tejszínhabot tölthetünk, vagy csak úgy üresen fogyaszthatjuk. A tálkákba fagyit, vagy más desszertet szervírozhatunk és vele együtt el is fogyaszthatjuk.
Nagyon jól záródó dobozban tároljuk.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen