Sahne-Philadelphia Torte - Tejszínes Philadelphia torta











                Sahne-Philadelphia Torte

Zutaten:

Der Boden:

400 g Zucker,
225 g Griechischer Yoghurt,
4 grosse Eier,
375 g Mehl,
1 Backpulver,
Vanille,
1 Prise Salz,
180 g Speiseöl,


Der Belag:

200 g Philadelphia,
100 g Zucker,
Vanille,
500 g Sahne, 
40 g Milch,                                                                                         
2 Tüten Sahnesteif,

Für den Obst-Gelee-Schicht:

Obst nach Geschmack,
2 Tüten Tortenguss, (rot, oder hell, je nach Obst)
40 g Zucker,


Zubereitung:

Für den Boden Zucker, Yoghurt und die Eier schaumig schlagen. Dann nach und nach die restlichen Zutaten dazugeben und glatt rühren. 
Eine Tortenform mit 26 cm nehmen, aber am besten ist es einTortenring aus Edelstahl. Die Masse in den Ring geben. 
Auf 170° vorgeheizt 60 Minuten backen.
Ganz auskühlen lassen. Den Tortenboden in der Form lassen. 

Für den Belag den Käse mit Zucker und der Milch glatt rühren.
Die Sahne mit der Vanille und Sahnesteif fest schlagen, dann unter der Käsemischung heben.
Auf den Tortenboden legen und glatt streichen. (Falls nötig den Ring höher ziehen, damit die Masse und oben die Gelee-Schicht auch noch Platz hat.

Nach belieben mit Obst belegen. Den Tortenguss mit dem Pulver und Zucker nach Beschreibung kochen. Oben auf den Obst giessen.

Die Torte für einen Tag in den Kühlschrank legen, bevor man 
serviert.

(Ich habe sie dekoriert, von der Mitte aus gesehen: Granatäpfeln, Khaki, Mango)









                 Tejszínes Philadelphia torta


Hozzávalók:

Az aljához:

225 g görög joghurt,
400 g cukor,
4 db nagy tojás,
375 g liszt,
1 sütőpor,
1 csipet só,
vanília,
180 g olaj,

A krémhez:

200 g Philadelphia sajt, (vagy hasonló krémsajt)
100 g cukor,
40 g tej,
500 g tejszín,
vanílie,
2 csomag habfix,

A zselés réteghez:

gyümölcs tetszés szerint,
2 csomag tortazselé,
40 g cukor,

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat a cukorral és a joghurttal  habosra keverjük.
Ezután egymás után belekeverjük a többi hozzávalót.
Egy 26 cm-es tortaformába öntjük, de még jobb hozzá egy nemesacél tortagyűrű
Előmelegített sütőben 170°-on 60 percig sütjük. Hagyjuk teljesen lehűlni, mielőtt folytatjuk. Nem vesszük ki a formából, csak ha nem elég magas, majd feljebbhúzzuk a gyűrűt, hogy beleférjen a töltelék és a zselés gyümölcsréteg is.
A krémhez összekeverjük a krémsajtot a cukorral és a tejjel.
A tejszínt felverjük a vaníliával és a habfixszel, majd ezt óvatosan a tejszínbe keverjük.
Ezt a krémet a tésztára tesszük, elsimítjuk.
Tetszés szerint szépen gyümölcsöket teszünk a tetejére.
A zselét a leírás szerint a cukorral megfőzzük és a gyümölcsök tetejére tesszük.
Egy teljes napra a hűtőbe tesszük, mielőtt felvágjuk.

( A közepétöl nézve ilyen gyümölcsökkel dekoráltam: gránátalma, khaki és mangó)
















Kommentare