Käsetaler in 2 Variationen - Sajtostallér kétféle ízben





                                 Käsetaler in 2 Variationen

1. Mit Bier und Parmesan

Zutaten: (25 Stck.)
100 g fein geriebenen Parmesan,
1 Ei,
350 g Bier, 
250 g Dinkelmehl,
10 g Salz,
3 g Zucker,
1 grosse Prise gemahlene Kümmel,

Zubereitung:

Alles miteinander gut vermengen und mit dem Eiswaffeln-Eisen löffelweise backen.

2. Mit Pesto und Vollkorn-Dinkelmehl

Zutaten: (28-30 Stck.)

125 g Pesto,
125 g Mozzarella (1 Kugel)
150 g Bier,
1 Ei,
10 g Salz,
250 g Vollkorn-Dinkelmehl,
250 g Mineralwasser mit Kohlensäure,


Zubereitung:

Mozzarella mit dem Zerkleinerer ganz fein hacken. Alle Zutaten miteinander verrühren und löffelweise ausbacken.

Ich habe sie in Cloer 261 Eiswaffeleisen gebacken, sie sind sehr dünn und knusprig geworden.






                  Sajtostallér kétféle ízben



1. Parmezános sörös (25 db)

Hozzávalók:
100 g nagyon finomra reszelt Parmezán
1 tojás,
350 g sör,
250 g tönkölyliszt,
10 g só,
3 g cukor,
1 nagy csipet kömény,

Elkészítése:

Mindent egymással összekevünk. 30-32 grammonként, ami egy jó evőkanálnyi tészta, sütjük. Nekem Cloer 261 sütöm van, a 3. fokozatra állítottam. Szép vékony, piros, ropogós tallérok készültek.
2. Pesztós, tk-tönkölylisztes

Hozzávalók: (28-30 db)

125 g zöld Pesto,
125 g (1 golyó) Mozzarella,
150 g sör,
1 tojás,
10 g só,
250 g tk-tönkölyliszt,
250 g szénsavas ásványvíz,

Zubereitung:

A mozzarellát késes aprítóval nagyon finomra aprítjuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és úgy mint az előbbinél, kanállal kimérve készítjük.



Kommentare