Knusprige Käsestangen - Ropogós sajtosstangli













                  Knusprige Käsestangen

Zutaten:


250 g geriebener Käse, ( Edamer, Gauda, Emmentaler, Mozzarella, oder ähnlicher)
300 g Butter,
200 g Sahne, 
17 g Salz,
500 g Mehl,
1 Tüte Backpulver,
------------------
200 g geribener Käse,
2 Dotter

Zubereitung:
Die oberen Zutaten schnell zusammenkneten. Der Teig soll nicht warm werden. In 2-3 Stücke geteilt in die Frischhaltefolie einwickeln und für mindestens 2 Stunden, oder länger in den Kühlschrank legen.
Die Teigkugel auf das bemehlte Brett legen, dünn ausrollen. Mit dem Eidotter bestreichen und mit einem Pizzaschneider auf beliebige Stangen schneiden. Mit dem Käse bestreuen. 
Auf Backpapier belegtes Blech legen.
In den 170° vorgeheiztes auf Heissluft gestelltes Oben geben und schön rot backen. Man kann auf einmal mehrere Bleche backen.



                   Ropogós sajtosstangli

Hozzávalók:

250 g reszelt sajt, ( Edami, Emmentáli, Gouda, Mozzarella, vagy hasonlók)
300 g vaj,
200 g tejszín,
18 g só,
1 sütőpor,
500 g liszt,
----------------
200 g reszelt sajt, (mint fent, a trappistától nem lesz piros)
2 tojássárgája,

Elkészítése:

A fenti hozzávalókat kézzel gyorsan összegyúrjuk. Ne melegedjen fel a tészta.
2-3 részre osztva folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
Egy lisztezett deszkára tesszük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk.
Megkenjük a tojássárgájával, majd egy pizzaszelővel vékony csíkokra, tetszés szerinti nagyságra szeljük.
Megszórjuk a reszelt sajttal.
170°-ra előmelegített sütőben sütjük légkeveréssel. Ezért egyszerre több tepsivel sülhet egyszerre.
Szép piros, ropogósra sütjük.

Kommentare