Quiche ohne Boden - Alj nélküli Quiche








          
                         Quiche ohne Boden


Zutaten: (für 6 Personen, für 30 cm  Durchmesser-Form)

3 mittelgrosse Zwiebeln,
200 g Baconwürfel,
200 g Schinken,
200 g gefrorene Erbsen,
200 g Tomaten, geschnitten, oder Coctail-Tomaten,
4 Eier,
100 g Philadelphia Frischkäse /oder ähnlichen Frischkäse
120 g Vollkorn Dinkelmehl, / falls nicht vorhanden, anderes Mehl,
250 g Sahne,
100 g Milch,
1 Bund Schnittlauch, oder-und Petersiliengrün, 
oder-und Basilikum-Blätter,
geriebener Muskatnuss,
Salz, Pfeffer, 
ein paar Flocken Chili,
-------------------------
150-200 g geriebener Käse nach Geschmack / hier gemischt: Gauda, Cheddar und Edamer,
----------------------
Butter und Mehl für die Form

Zubereitung:

Einen grossen Tartenform buttern, dann mit Mehl bestreuen.
Die Flüssigen zutaten, also die Eier, Frischkäse, Sahne und Milch 
verquirlen, die Gewürze dazugeben, dann das Mehl einrühren.
Zwiebeln halbieren und in Scheiben schneiden.
In eine Pfanne geben und mit dem Bacon zusammen knusprig braten.
Die sofort  in die Form geben, schön verteilen. Dann alles nacheinander drauflegen: Erbsen, Tomatenwürfeln, dann kommt die 
Flüssige Masse drauf.
Anschliessend wird reichlich mit Käse bestreut. 
Im 180° vorgeheizten Backofen ca. 50-55 Minuten schön knusprig backen.
Vor dem servieren ein wenig abkühlen lassen damit es ein wenig stocken kann.
















                        Alj nélküli Quiche

Hozzávalók: (6 személyre, 30 cm-es átmérőjű tarte-formához)

3 közepes hagyma,
200 g kockázott Bacon,
200 g szeletelt gépsonka,
200 g fagyasztott borsó,
200 g kockázott paradicsom, (vagy Coctail)
4 tojás,
100 g Philadelphia, vagy hasonló krémsajt,
250 g tejszín,
100 g tej,
120 g tk. tönkölyliszt, ( más fajta liszt is jó)
só, bors, egy kis erős fűszer,
reszelt szerecsendió,
1 csokor snidling, vagy-és petrezselyem,
egy pár levél bazsalikom,
------------------
150-200 g reszelt sajt..lehetőleg jó minőségű ( itt vegyesen, Edami, Gouda és Cheddar-sajtok)
------------------
vaj és liszt a formához

Elkészítése:

Először kikenünk egy nagy Tarte-formát és belisztezzük. 
( ha kissebbet szeretnénk készíteni, arányosan mindenből kevesebbet kell hozzáadni)
Felaprítjuk a hozzávalókat.
A folyékony hozzávalókat összekeverjük... a tojást felverjük, belejön a krémsajt, majd a tejszín és a tej, az összes fűszer és a végén belekeverjük a lisztet is.
Egy serpenyőben a hagymát a Baconnal pirosra sütjük, hozzádobjuk a sonkát is, átsütjük.
A tarte-forma aljára tesszük, szépen eloszjuk. Erre rakjuk a borsót és a paradicsomot, majd ráöntjük a tojásos-tejszínes masszát.
A végén megszórjuk tetszés szerint reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180°-on kb 50-55 percig szép pirosra sütjük.
Hagyjuk egy kicsit hűlni tálalás előtt, hogy tudjon egy kissé szilárdulni, mert forrón még puha.









Kommentare