Zimtbrezeln & Co. - Fahéjas perecek & Co.





                Zimtbrezeln & Co.

Zutaten (ca 100-110 Stück je nach Grösse)

250 g zimmerwarme Butter,
2 Eier,
2 TL Zimt, 
25 g Zucker,
1 Prise Salz,
Vanille,
60 g Philadelphia, oder ähnlicher Frischkäse,
400 g Mehl
---------------------
2 Eiweisse,
150 g Zucker,
100 g gemahlene Nüsse, (hier Mandeln)


Zubereitung:

Die Butter mit Zucker, Vanille, Zimt und Eier schaumig rühren. Dann den Frischkäse dazugeben und weiter rühren.
Die restlichen Zutaten dazugeben, zusammenkneten.
Den Teig in die Frischhaltefolie verpacken und mindestens für 60 Minuten kalt stellen.
Den Backofen auf 180° einschalten.
Danach zuerst nur Hälfte dem Teiges nehmen, auf ein bemehltes Brett legen, auswalzen. Der soll ca 2-3 mm dick sein.
Mit einem Brezelausstecher ausstechen. (natürlich ist ein anderer auch gut)
Mit einem Backpapier belegtes Blech legen. Zucker mit der Nuss mischen auf einen Suppenteller geben. In einen anderen Suppenteller den Eiweiss verquirlen.
Die Brezeln einzeln in den Eiweiss tauchen, dann in den Nuss-Zucker tunken.
Erneut auf das Blech legen.
Bei 180° vorgeheizt ca 20-35 Minuten backen.






                          Fahéjas perecek & Co.


Hozzávalók: (kb 100-110 db)

250 g szobahőrmérsékletű vaj,
2 tojás,
2 kk fahéj, 
1 csipet só,
25 g cukor,
vanília,
60 g Phyladelphia, vagy hasonló friss sajt, sajtkrém, (de nem krémsajt)
400 g liszt,
------------------
2 tojásfehérje,
150 g cukor,
100 g őrölt dió-féle, (itt mandula)


Elkészítése:

A tojásokat, vajat, cukrot, vaníliát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sajtot is és tovább keverjük, míg szép csomómentes lesz. Ekkor hozzádolgozzuk a többi hozzávalót, homogén tésztává gyúrjuk.
Folpackba csomagolva legalább 60 percre hidegre tesszük.
A sütőt bekapcsoljuk 180°-ra.
A fele tésztát lisztes deszkán kinyújtjuk kb 2-3 mm-esre.
Kiszaggatjuk a pereceket, vagy más hasonló formákat. Egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket. 
Egy tányérba tesszük a fehérjét, villával felverjük. Egy másik tányérben összekeverjük a diót a cukorral. 
A pereceket először a fehérjébe, majd a diós-cukorba mártjuk és ismét a tepsire fektetjük. Lehet aránylag közel egymáshoz fektetni őket. Igy kb 4 tepsivel lesz.
Előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük. 





Kommentare