Kräuterseitlinge mit Feta aus der Pfanne - Serpenyős ördögszeké rgomba fétával








  
        Kräuterseitlinge mit Feta aus der Pfanne


Wenn Ihr mal Kräuterseitlinge im Laden bekommt, sollt Ihr sie mitnehmen...die sind supergesund und superlecker!!
In der letzten Zeit bekommt man bei uns in der beliebten deutschen Ketten...möchte ich keinen Namen sagen...also bekommt man hervorragende Kräuterseitlinge... sie sind fest, lecker, nicht teuer, ideal zum Grillen oder Kurzbraten. 250 g langt locker für 2 als Hauptgericht, oder für 3-4 Personen als Vorspeise.
Man kann binnen 10 Minuten ein superschnelles, leckeres Gericht auf den Tisch zaubern.


Zutaten: (für 2 Personen)

250 g Kräterseitlinge,
100 g Baconwürfel,
1 Bund Frühlingszwiebeln,
200 g Feta,
Salz, Pfeffer, 
Chiliflocken,
(nach Geschmack eventuell noch Knoblauch, aber ich habe es ohne)
--------------------
getoastetes oder geröstetes Brot

Zubereitung:

Die Pilze säubern, waschen und auf nicht ganz dünne Scheiben schneiden. Aber meistens sind sie schon sehr sauber verpackt. 
Die Zwiebeln säubern und auf grobe Stücke schneiden.
Den Feta-Käse auf grössere Stücke bröseln, oder aufschneiden.
Und ab jetzt geht es ganz schnell...
Eine gute Pfanne erhitzen.
Die Baconwürfeln kross anbraten. Die Pilze und die Frühlingszwiebeln dazugeben, auch anbraten. Dabei muss die Pfanne richtig heiss bleiben, darf man nicht kleiner schalten, weil sonst lässt Feuchtigkeit raus und wird gummiartig.
Nach 2-3 Minuten wird alles schön Farbe bekommen. Dann gibt man nur noch den Feta drauf. Salzen, Pfeffer und mit Chili würzen.
Sofort kann man servieren.





          Serpenyős ördögszekér gomba fétával

Aki ördögszekér gombát lát az üzletekben és szereti a gombát, nyugodtan vegye meg. Isteni, nagyon gyors étel készíthető belőle. Pár perc alatt az asztalra kerülhet az étel. 250 g vagy főételnek kétszemélyre, vagy előételnek még 3-4 személyre is elég.
Ez a gomba nagyon egészséges, tovább eláll, mint a többi gomba. 
A kemény húsa miatt nagyon jól lehet sütni, vagy grillezni, kínai ételekbe is ideális.
Nagyon finom vacsoránk volt belőle, megosztom veletek, mert máskor is fogok készíteni. 10 perc alatt az asztalon volt a vacsi.

Hozzávalók:

250 g ördögszekér gomba,
200 g Feta,
1 csomó újhagyma,
100 g kockázott Bacon,
só, bors,
chilipelyhek,
(de lehet beletenni még fokhagymát is, vagy egy csomó aprított petrezselyem-zölddel megszórni, én most nem komplikáltam, siettem)
-------------------------
pirított kenyér, vagy toastkenyér,


Elkészítése:

A gombát leöblítjük, nem túl vékony szeletekre szeljük. (nem kell levágni róla semmi, az egész ehető)
A hagymát is megtisztítjuk, majd kb 2 cm-es darabokra szeljük. 
A fétát is felaprítjuk.
Mostantól nagyon gyorsan fog menni. 
Egy serpenyőt nagyon felforrósítunk és nem is vesszük lejjebb a hőt, egész addig, amíg el nem készül.
Tehát, ha forró a serpenyő, beledobjuk a bacon-kockákat és ropogós-pirosra sütjük. Hozzátesszük egyszerre a hagymát és a gombát, majd ezeket is pirosra sütjük. 
A végén beletesszük a sajtot, fűszerezzük és már tálalhatjuk is. A sajttal már nem kell sütni.
Ne felejtsünk el közben kenyeret pirítani.
Nagyon jól passzol hozzá egy pohár száraz fehér bor. 





Kommentare