Bauernbrotlaibchen - Pöffeteg
Bauernbrotlaibchen
Ich habe das Rezept vom Internet, aber ein wenig geändert.
Zutaten:
3 Eier,
1 EL Rum,
150 g Puderzucker,
140 g geriebene zartbitter Schokolade,
250 g gemahlene Mandeln, (oder Walnuss)
1 TL Zimt,
1 Prise Salz,
60 g Mehl
-------------------
100 g gesiebtes Puderzucker zum wälzen,
Zubereitung:
Die Eier Trennen, wir benötigen 3 Dotter, aber nur 2 Eiweisse.
Die Dotter mit dem Puderzucker und Rum richtig schaumig rühren.
Inzwischen die Eiweisse steif schlagen.
Die ganzen Zutaten dann miteinander vermischen, aber möglichst per Hand, nicht mit der Maschine.
Den Teig für ca 30-40 Minuten in den Kühlschrank stellen.
Danach den Backofen auf 150° vorheizen.
Den Puderzucker auf ein Teller sieben.
Vom Teig ca Walnussgosse/ oder sogar noch ein wenig kleinere Stücke formen, in den Puderzucker rollen und auf ein mit Backpapier belegtes Blech legen.
Im vorgeheiztem Backofen bei 150° ca 20-25 Minuten backen.
Pöffeteg
Ezt a receptet az interneten találtam, de egy kicsit módosítva használtam.
Hozzávalók:
3 tojás,
1 ek rum,
150 g porcukor,
1 kk fehéj,
140 g reszelt keserűcsoki,
250 g darált mandula, vagy dió,
1 csipet só,
60 g liszt,
-------------------
kb 100 g porcukor a beleforgatáshoz
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. 3 sárgájára, de csak két fehérjére van szükségünk.
A sárgáját a rummal és porcukorral nagyon habosra keverjük.
A fehérjét kemény habbá verjük.
Ezután szép óvatosan mindent összekeverünk egymással, beleteszünk minden hozzávalót.
Betesszük a tésztát kb 30-40 percre a hűtőbe pihenni.
A cukrot egy tányérba szitáljuk.
Bekapcsoljuk a sütőt 150°-ra.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztából dió nagyságú golyókat gömbölyítünk, / de lehet egy kicsit kissebbeket is, / ezeket beleforgatjuk a porcukorba és a tepsire fektetjük őket. Nekem a második tepsi félig lett.
Előmelegített sütőben kb 20-25 percig sütjük. (nagyságtól függően)
Kommentare
Kommentar veröffentlichen