Magenbrot-Cake Pops - Nyalókasüti mágenbrót tésztából





                         Magenbrot-Cake Pops

Ich habe Magenbrote backen wollen...aber auch die Lollipops wollte ich mal versuchen.... Also, warum nicht beide auf einmal?
Voila!!! Doppelte Menge, die Hälfte als Magenbrot, die Hälfte als Hollis geformt. 
Hier ist das Rezept: (übrigens: es ist das Rezept von der Betty Bossi...vom Internet genommen.....werde aber schreiben, was nicht hundertprozentig stimmt)

1 Portion: für beiden bitte doppelte Menge nehmen.

Zutaten:

300 g Mehl, 
1/2 Tüte Backpulver,
2 EL Kakaopulver,
2 EL Sahne,
1/2 KL Zimt,
1/2 KL Nelkenpulver,
2 Prisen Salz,
2 Prisen geriebene Muskatnuss,
125 g Zucker,
140-145 ml Wasser, (Schreibt 150 g, aber dann musste ich noch mehr Mehl dazugeben)
1 EL Kirschwasser


Für die Frosting:

100-120 ml Wasser, (schreibt 150, aber wurde zu wässrig, also weniger nehmen,
100 g dunkle Schokolade,
20 g Butter,
1 Prise Nelkenpulver,
1 Prise Muskat,
250 g Zucker,
1 Prise Salz

Zubereitung:

Für den Teig einfach alles in die Küchenmaschine geben, mit dem Wasser vorsichtig sein, lieber etwas weniger nehmen.
Glatt rühren lassen. Der Teig darf nicht kleben.

Für das Magenbrot:

Den Teig einfach aufs Backblech legen. (aufs Backpapier)
Mit einem kleinen Teigroller ca auf 2 cm dick auswalzen.
Im vorgeheizten Backofen bei 180° Umluft ca. 20 Minuten backen.
(Stäbchenprobe)
Auskühlen lassen, dann auf beliebige Stücke schneiden.
Die Stücke in eine Schüssel geben, das Frosting darüber giessen, vorsichtig umrühren. 
Die Kuchenstückchen auf  ein Gitter zum Abtropfen legen.


Frosting zubereiten:

Das Wasser zum kochen bringen, dann einfach alles mit reingeben. Solange rühren, bis die Schokolade geschmolzen ist, dann vom Herd nehmen.

Für die Lollipops:

Den Teig auf gleiche 18 g Teile teilen. Am besten gleich kleine Kugeln formen. 
Die Teigkugeln in die Lollypop Silikonform legen. 
Im vorgeheizten Backofen bei 180° Umluft ca. 20-25 Minuten backen. Die Kugeln auskühlen lassen.
Stiele in das Frosting tauchen, dann in die Kugel reinstecken. Die Lolli in das Frosting tauchen, abtropfen lassen und gleich dekorieren.

Ich habe im Laden keine Stiele gefunden, so habe ganz einfach die Rührstäbchen gekauft. Es funktioniert damit auch super.
Ich habe ein Stück Styropor genommen und da meine Lollis reingesteckt zum trocknen.





         Nyalókasüti mágenbrót tésztából

 A mágenbrót (Magenbrot) az egy délnémetországi és németsvájci sütemény. A receptet egy svájci internet oldalról, Betty Bossitól vettem, de majd írom, hol nem stimmel.
Tulajdonképpen már régen terveztem a mágenbrótot sütését, de közben  nyalókasütiket is szerettem volna sütni....gondoltam, hát miért ne ugyanabból a tésztából. Hasonló íze van, mint a mézeskalácsnak, de se méz, se tojás, se vaj nincs a tésztájában.
Egyszerüen leírom, hogy készítettem: Dupla adagot készítettem, feléből a sütit, feléből a nyalókát.

Hozzávalók: ( egy adaghoz)

300 g liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 ek kakaópor,
2 ek tejszín,
1/2 kk fahéj,
1/2 kk őrölt szegfűszeg,
1 csipet só,
2 csipet szerecsendió, 
125 g porcukor,
140-145 ml víz, ( az eredeti receptben 150 ml lett megadva, de kellett még lisztet hozzáadni)
1 ek cseresznyepálinka,

A csokiszószhoz:

100-120 ml víz, (a receptben 150 ml van, de túl folyékony lett a szósz,)
100 g sötét csokoládé,
20 g vaj,
1 csipet szegfűszeg,
1 csipet szerecsendió, 
250 g cukor,
1 csipet só,

Elkészítése:

A tésztához: (ami mindkettőnél megegyezik)

Az összes hozzávalót egy konyhagép táljába mérjük. A vízzel vigyázzunk, először csak kevesebbet tegyünk. Nem túl sokáig keverjük, hamar összeáll a tészta.
Egy közepes puha tésztát kapunk, de nem szabad ragadnia.

A sütihez direkt a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Egy kis sodróval kb 2 cm-es vastagságúra sodorjuk
Előmelegített sütőben 180°-nál légkeveréssel kb 20 percig sütjük. 
Tűpróbával ellenőrizzük. 
Kivesszük, hagyjuk kihűlni.
Tetszés szerinti nagyságúra szeljük.
Egy nagy tálba rakjuk őket, ráöntjük a csokiszószt. Gyors, de óvatos mozdulatokkal átkeverjük, hogy mindenhol belepje őket a szósz, majd egyenként rácsra fektetjük.



A csokiszósz elkészítése:

A vizet feltesszük forrni. Belekeverjük a többi hozzávalót, addig keverjük, míg a csoki teljesen felolvad.  Levesszük a tűzről.

A nyalókasüti készítése:

A tésztát kb 18 grammos golyókká formáljuk és szilikon formába helyezzük. 
180°-nál, előmelegített sütőben, légfújással kb 25 percig sütjük.
Kivesszük a formából, a nyelét bemártjuk a csokiszószba, majd bedugjuk a golyócskába.
A nyélnél fogva belemártjuk a csokiszószba, majd hagyjuk lecsepegni. Rögtön díszítjük. 
Egy  darab hungarocellbe szúrtam a nyalóka nyeleit, hogy ott száradjanak. 
Sajnos nem kaptam a boltban nyalóka nyeleket, így a műanyagpoharaknál és tányéroknál található kávé-keverő-nyeleket vettem. Szerintem nagyon jól működik így is.








Kommentare