Hähnchen-Lollypops in Panko-Panade - Pankós csirkenyalóka
Hähnchen-Lollypops in Panko-Panade
Für dieses preiswertes, aber sehr gut schmeckendes Gericht sollte man das Fleisch, schon ein Tag vor dem Kochen marinieren. Zum ausbraten benötigt man aber eine Fritteuse, da sie komplett ins Fett einsinken sollen.
Zutaten: (für 4 Personen)
1,2 kg Hähnchenflügel, ca. 12 grosse Stücke
Für die Marinade:
250 ml Milch,
2 Zehen Knoblauch,
Salz, Pfeffer,
oder 1 KL Brühe-Pulver,
-----------------------------
6-8 Scheiben Toastbrot,
4 Dotter,
50 ml Sahne,
Salz, Pfeffer,
----------------------------
Fett zum ausbraten (Fritteuse)
Zubereitung:
Das Fleisch waschen, säubern. Von jedem Flügel die Spitzen abschneiden.
Jetzt haben wir das mittlere Stück, mit 2 Knochen drin und das grosse Stück mit einem Knochen.
Zuerst darf man nicht auseinanderschneiden!
Mit der Händen in die gegengesetzten Richtung drücken. Man kann es gut fühlen und so auseinanderdrücken, dass von der kleineren Seite die zwei dünnen Knochen vom Fleisch rauskommen.
Dann kann man auseinanderschneiden. Von dem mittleren Stück zieht man den kleineren Knochen raus, löst man das Fleisch von dem anderen Knochen und zieht man ganz zurück so, dass das Fleisch umgeklappt ist. (Wenn Jemand es nicht versteht, man kann auch in Youtube ein Video angucken, obwohl die zeigen nur die Methode von dem grösseren Knochen)
Das anderen Teil muss man mit einem Messer rundherum einschneiden, dort wo am dünnsten ist. Dann kann man das ganze Fleisch langsam lösen, zurückziehen und umklappen.
Für die Marinade mischt man die Milch mit Knoblauch und die Gewürzen. Dann die Lollipops reinsetzen und bis zum Zubereitung, aber mindestens 12 Stunden so im Kühlschrank lassen.
Für die Panade von den Toastscheiben die Ränder abschneiden. Mit einem zerkleinerer ganz klein, wie Semmelbrösel hacken.
Die Dotter mit Sahne aufschlagen, würzen.
Die Lollipops aus der Marinade nehmen, auf Küchenpapier setzen.
Zuerst in Dotter-Sahne, dann in Panko drehen.
Bei 160° in der Fritteuse goldgelb backen.
Pankós csirkenyalóka
Ehhez az olcsó, de finom ételhez a húst egy nappal a készítése előtt be kell pácolni. Vendégeknek nagyon ajánlott, mindenkinek ízleni fog, mert belül omlós, kívűl ropogós és senki nem gondolná, hogy csirkeszárnyból ilyen finomságot lehet készíteni.
Feltétlenül szükséges az elkészítéséhez egy elektromos Fritteuse, vagy egy lábasban sok zsíradék, mert a sütésnél be kell, hogy fedje a húsokat. Nem forgatjuk őket.
Ez tulajdonképpen egy rántott csirkeszárny, de egész más lesz, mintha hagyományosan készítenénk. Nem érezni a bőrt, a hús puha, omlós, a panádé pedig ropogós lesz.
Hozzávalók: ( kb 4 személyre)
1.2 kg húsos csirkeszárny,
A páchoz:
250 ml tej,
2 gerezd fokhagyma,
só, bors, vagy
1 tk levespor,
A panádéhoz:
4 tojássárgája,
50 ml tejszín,
só, bors,
kb. 6-8 szelet tósztkenyér,
zsíradék a sütéshez
Elkészítése:
Egy nappal előtte előkészítjük a nyalókákat, tehát bepácoljuk.
A szárnyakat megtisztítjuk a kis szárnycsücsköket levágjuk.
Most van két ízületünk, a középső, ahol két vékony csont van és a nagyobbik, ahol csak egy vastagabb csont található.
Fogjuk a kezünkbe a szárnyat és hajlítsuk, vagyis feszítsük az ellenkező irányba. Próbáljuk meg úgy tartani, hogy a kissebb részéből kijöjjön a feszítésnél a két vékony csont vége. Ekkor félbevágjuk.
A kissebb darabból kihúzzuk az egyik csontot. A húst kézzel visszatoljuk a csonton és a végén visszafordítjuk. Ha így letesszük, meg kell állnia.
A nagyobbik darabnak a vékonyabb részén a csontnál egy éles késsel körbe-körbe vágjuk és ezen is visszatoljuk a hús, majd kifordítjuk.
Eléggé macerás munka, de higyjétek, megéri.
Ha mind kész, összekeverjük a tejet a fokhagymával és a fűszerekkel, majd beletesszük a nyalókákat. Hagyjuk egy napot, de legalább 12 órát a hűtőben pácolódni.
Másnap kivesszük őket a pácból és konyhapapírra ültetjük őket.
A tósztszeletekről levágjuk a héját, majd egy késes aprítóban felaprítjuk.
A sárgájákat összeverjük a tejszínnel és fűszerezzük.
A nyalókákat először a tojásba, majd a pankóba forgatjuk.
160°-os zsíradékban (én kókuszzsírban) szép pirosra sütjük.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen