Glutenfrei Cheddar-Kroketten - Gluténmentes Cheddársajtos krokettek
Glutenfrei Cheddar-Kroketten
Zutaten: (18-20 Stück)
250 g Körniger Frischkäse,
150 g kräftiger Cheddar-Käse gerieben, (oder Gruyère-Käse)
2 Eier,
150 g Maismehl,
Salz, Pfeffer,
2 Prisen Chilifäden, oder andere scharfes Gewürz,
-------------------------------
Fett zum frittieren
Zubereitung:
Die Eier, den Käse, Frischkäse in eine Schüssel geben. Mit einem Pürierstab zu eine homogene Masse pürieren.
Mehl unterheben, dann würzen und vermengen.
Walnussgrosse Kugeln formen, für 10 Minuten ruhen lassen.
Solange kann man die Fritteuse auf 160° vorheizen. Die Käsebällchen schön rotbraun frittieren.
Passen sehr gut als Beilage zu jedem Fleischgericht, oder einfach zu einem Salat.
Gluténmentes Cheddársajtos krokettek
Hozzávalók: (18-20 darabhoz)
250 g túró,
150 g érett Cheddar-sajt reszelve,
2 tojás,
150 g kukoricaliszt,
só, bors,
2 csipet csilicérnák, vagy más erős füszer, (a csilicérna úgy néz ki, mint a sáfrány, hajszálvékonyra szelt, szárított csili)
Elkészítése:
A tojásokat, sajtot és túrót egy tálba tesszük. Botmixerrel homogén masszává dolgozzuk. Hozzákeverjük a kukoricalisztet, aztán fűszerezzük. Ha mint köret készítjük a kroketteket, nem kell túl fűszeresre készíteni. Ha viszont mint egy főétel, mondjuk csak egy salátával, akkor nyugodtan kiemelhetjük a fűszerek ízeit.
Diónagyságú golyókat formázunk, ami nagyon egyszerűen megy, a massza nem ragad.
10 percig hagyjuk őket pihenni. Addig előmelegítjük az olajat kb 160°-ra.
Szép pirosbarnára sütjük őket.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen