Zwetschgen-Blaubeeren-Tarte -Szilvás-áfonyás-Tarte
Zwetschgen-Blaubeeren-Tarte
Zutaten: Für eine Tarte-Form mit 30 cm Durchmesser.
300 g Mehl,
120 g Butter,
120 g Wasser,
----------------
6 Löffelbiskuits
ca. 1 kg Zwetschgen,
200 g Blaubeeren,
---------------
Für den Guss:
200 g Sahne,
200 g Milch,
3 Eier,
80-100 g Zucker, (je nach Obst)
3 EL Speisestärke,
Vanille,
Zubereitung:
Von Mehl, Butter und der Milch rasch einen Teig kneten. In eine Folie packen und für mindestens eine Stunde in den Kühlschrank legen.
Obst waschen, entkernen.
Backofen auf 190° vorheizen.
Den Teig auf ca. 36 cm rund ausrollen.
Die Tarte-Form mit Butter bepinseln, dann den Teig reingeben. Die Seiten hochziehen bis zum Rand, den Teig hindrücken.
Die Löffelbiskuits in eine Tüte legen und fein zerbröseln. Auf den Teig verteilen.
Jetzt das Obst verteilen, je nach Geschmack.
Für den Guss, alles miteinander verquirlen, dann über Obst giessen.
Ca. 50-55 Minuten fertigbacken.
Szilvás-áfonyás-Tarte
Hozzávalók: (egy tarte-formához 30 cm átmérővel)
300 g liszt,
120 g vaj,
120 g víz,
------------------
6 babapiskóta,
kb 1 kg szilva,
200 g áfonya,
-----------------
az öntethez:
200 ml tejszín,
200 ml tej,
3 tojás,
80-100 gr cukor, ( a gyümölcstől függően)
3 ek étkezési keményítő,
vanília,
Elkészítése:
A lisztből, vajból egy tésztát gyúrunk. (kézzel, gyors mozdulatokkal, hamar összeáll)
Fólpackba csomagolva a hűtőbe tesszük, ahol legalább egy órát hagyjuk pihenni.
Egy tarte-formát kivajazunk. A gyümölcsöt is előkészítjük: megmossuk, kiszedjük a magját.
A babapiskótákat egy zacskóba tesszük és összetörjük. Lehetőleg jó apró morzsákat készítünk.
Az öntethez minden alaposan összekeverünk.
Ha letelt az idő, bekapcsoljuk a sütőt 190°-ra.
A tésztát kinyújtjuk kb 36 cm-es kerek lappá. A tarte-formába fektetjük, széleit felhúzzuk és odanyomkodjuk.
A babapiskótamorzsákat a tésztára szórjuk, elosztjuk rajta.
Ezután tetszés szerint megrakjuk gyümölccsel. Ráöntjük a gyümölcsre az öntetet.
Az előmelegített sütőbe tesszük, majd kb. 50-55 perc alatt készre sütjük.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen