Nudelauflauf mit Spargel - Spárgás rakott tészta






                   Nudelauflauf mit Spargel 

Zutaten:

400 g Nudeln / gekocht,
1000 g Spargel, 
200 g Kochschinken,
-------------------
200 g Gorgonzola Käse,
2 Eier, 
100 g geriebener Käse,
150 g Spargelwasser,
--------------------
200 g Bacon,
Salz, Pfeffer

Zubereitung:

Die Nudeln im Salzwasser al dente kochen. Spargel schälen, auf ca. 5 cm Stücke schneiden, im Salzwasser Kochen.
Nudeln abgiessen, und gut abtropfen lassen.
In eine grosse Auflaufform geben. Die Spargel abgiessen, aber die Flüssigkeit auffangen. Die abgetropfte Spargel auf den Nudel legen und verteilen. 
Jetzt wird der Schinken auf Würfeln geschnitten und ebenso oben drauf verteilt. 
Den Käse, Eier, Gorgonzola mit ca. 150 Spargel-Kochwasser in einem Mixer geben, oder mit Hilfe einem Stabmixer pürieren. 
Auf den Nudeln giessen. 
Als letztes die Baconscheiben zuerst länglich, dann auf kleine Würfel schneiden. Die auch auf den Nudeln verteilen.
Reichlich pfeffern und ca. 30 Minuten im vorgeheiztem Backofen bei 200° backen.




                           Spárgás rakott tészta

Hozzávalók:

400 g tészta 
1000g fehér spárga,
200 g fött szeletelt sonka,
-------------------
200 g Gorgonzola sajt,
2 tojás,
100 g reszelt sajt,
150 g spárga főzőlé,
--------------------
200 g Bacon,
só, bors

Elkészítése:

A tésztát sós vízben "al dente" főzzük. (még legyen harapása)
A spárgát meghámozzuk, darabokra szeljük és szintén nem teljesen puhára főzzük. (mindkettőt sós vízben)
Leötjük a tésztát és hagyjuk lecsepegtetni. A spárgát is leöntjük, de a levét felfogjuk.
Egy tűzálló edénybe tesszük alulra a tésztát, majd rá a lecsepegett spárgát.
Felszeljük a sonkát kis kockákra és elosztjuk a tetejére.
A sajtot, gorgozólát, tojásokat és a kimért spárga főzőlevét egy botmixerrel pürésítjük és a tészta tetejére öntjük.  
A bacont kockázva szórjuk a tetejére. Borssal ízesitjük.
200°-on előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.



Kommentare