Kartoffeln-Käse-Bällchen / ohne Mehl - Burgonyás sajtgolyók / liszt nékül




      Kartoffeln-Käse-Bällchen / ohne Mehl

Zutaten: (für 2 Personen)

200 g mehlig kochende Kartoffeln,
1 Ei,
150 g geriebener Edamer Käse,
25 g  geriebener Parmesan Käse,
Salz aus der Mühle nach Geschmack,
Pfeffer, 
Muskatnuss aus der Mühle,
20 g Speisestärke
-----------------------
Fett zum Braten, (hier Kokosfett)

Zubereitung:

Die Kartoffeln schälen, waschen, würfeln und im Salzwasser garkochen.
Dann abgiessen, auskühlen lassen.  Die ausgekühlten Kartoffeln pürieren (aber nicht mit Mixer), mit dem Ei, dann mit den restlichen Zutaten zusammenrühren. 
Kleine Bällchen formen und im heissen Fett /  Öl ausbraten. 
Unbedingt in einer beschichteten Pfanne zubereiten, sonst klebt es hin und fällt auseinander!
Hier auf dem Bild ist es mit Tomatensalat mit Basilikum serviert, schmeckt super-lecker dazu.




             Burgonyás sajtgolyók / liszt nékül

Hozzávalók: ( 2 főre)

200 g lisztes burgonya,
1 tojás,
150 g reszetlt édami sajt,
25 g reszelt parmezán sajt,
só ízlés szerint,
bors,
egy csipet szerecsendió, (frissen reszelve)
20 g étkezési keményítő,
-------------------
olaj, vagy zsír a sütéshez, (itt kókusz-zsír)

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk.
Sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Lehűlés után átnyomjuk a burgonyát, belekeverjük a tojást, majd a többi hozzávalókat is hozzáadjuk.
Kis gombócokat formálunk és  egy teflonos serpenyőben, forró zsíradékban pirosra sütjük. Semmiképp ne süssük bevonat nélküli edényben, mert odaragadnak az aljához és ha megakarjuk fordítani, szétesnek. A teflonban nem ragadnak le, szépen megtartják formájukat.
Salátával tálaljuk. Itt a képen egy bazsalikomos paradicsomsalátával lett tálalva. Nagyon fincsi!




Kommentare