Haxen vom Bratschlauch - Csülök sütőzacskóból




                            Haxen vom Bratschlauch 

Zutaten:

1 Haxe mit 1,5-2 kg Gewicht,

Für die Marinade:
4-5 EL Sojasauce,
4-5 EL Worcestersauce,
1/2 KL Salz, 
Pfeffer,
1/3 KL gemahlene Kümmel,

1 Plastiktüte,
1 Bratschlauch,


Zubereitung:

24 Stunden vor dem Kochen:
Für die Marinade alle Zutaten in eine grosse Tüte geben, kurz mischen. 
Fleisch säubern, abtrocknen und mit in die Tüte stecken. Die Tüte fest zuschliessen, dann durch die Tüte die Marinade auf das Fleisch rundherum einmassieren.
Im Kühlschrank 24 Stunden liegen lassen.

4 Stunden vor dem Servieren:
Das Fleisch mit der gesamten Flüssigkeit in den Bratschlauch geben, verschliessen.
Backofen auf 180° einschalten. Ein Backblech auf die mittlere Schiene schieben. Bratschlauch mit dem Fleisch drauflegen.
Oben auf dem Schlauch 1-2 kleine Löcher picken.
Bis zu 4 Stunden so backen...ich habe in der Halbzeit gewendet.
Nach dem Backen aus dem Schlauch holen und noch 10 Minuten ruhen lassen, bevor man ihn serviert.




                          Csülök sütőzacskóból

Ma nálam egy multi-kulti ebéd készült: 
Sült csülök macesz gombóccal, barna szósszal és sváb savanyú káposztával.

Hozzávalók:

1 csülök kb 1.5-2 kg

A marináláshoz:
4-5 ek szójaszósz,
4-5 ek Worcesterszósz,
1/2 kk só,
bors,
1/3 kk darált kömény,

1 db nagy műanyag zacskó,
1 db sütőzacskó


Elkészítése:

24 órával a főzés előtt:

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk és megtöröljük.
A marináláshoz egy nagy zacskóba tesszük a hozzávalókat.
A csülköt is beletesszük, bezárjuk és a folyékony fűszereket jól a húsba maszírozzuk.
24 órára a hűtőbe tesszük.

4 órával a tálalás előtt:

A zacskó tartalmát áttesszük egy sütőzacskóba. Jól bezárjuk.
A sütőt bekapcsoljuk 180°-ra, egy tepsit teszünk a középső sínre, majd rátesszük a sütőzacskós húst.
4 órán kereszül sütjük. Középtájban egyszer fordítottam rajta.
Ha kész, kivesszük a sütőből, felvágjuk a zacskót és hagyjuk 10 percig pihenni.




Kommentare