Gefüllte Hähnchenschenkel mit griechischen Bohnen - Töltött csirkecomb görög zöldbabbal






Gefüllte Hähnchenschenkel mit griechischen Bohnen


Für die Hähnchenschenkel:

1 kg Hähnchenschenkel / hier 3 Stück
1 Zwiebel,
1 Dose Champignon,
1 EL Kapern,
1 Ei,
2-3 EL Semmelbrösel,
Salz, Pfeffer,
1 KL Senf,
1 Bund Schnittlauch, 
1 KL getrocknete Estragon
----------------------
2 EL Sojasauce,
1 KL Birnensenf-oder Feigensenf
Salz Pfeffer

Zubereitung:

Das Fleisch waschen, säubern, trockentupfen.
Die Pilze abtropfen lassen, in eine Schüssel geben, die andere Zutaten dazugeben und mit einem Stabmixer pürieren. Abschmecken.
Die Hähnchenschenkel salzen, pfeffern. Die Haut hochheben  auf dem Oberschenkel oberste Stelle, mit dem Finger erweitern, aber so, dass es nicht ganz durchgängig ist. Da füllt man mit einem Löffel die Füllung rein.
Mit der Sojasauce eine Marinade herstellen und damit die Hähnchenschenkel bepinseln.



Backofen auf 200° vorheizen. 
Die Schenkel in einen Bräter geben, mit  einer Alufolie zudecken und ca. 45 Minuten backen. Dann die Alufolie entfernen und ca weitere 45 Minuten fertigbacken. Sie sollen aussen knusprig, innen saftig sein.

Wenn die Schenkel in den Backofen kommen, kann man mit den Bohnen auch anfangen.

Zutaten:

1 Kg frische grüne Bohnen / hier gelbe Butterbohnen
2-3 EL Öl, oder Kokosfett,
2 Zwiebeln,
4-5 Zehen Knoblauch,
Salz, Pfeffer,
1 Dose gehackte Tomaten, oder im Sommer 4-5 Stück grosse, reife Tomaten,
Brühe, oder Brühepulver

Zubereitung:

Die Bohnen putzen- die Spitzen abschneiden, dann je nach Länge eventuell halbieren.
Jetzt erst waschen und abtropfen lassen.
Die Zwiebeln, Knoblauch kleinschneiden. 
Fett warm werden lassen, Zwiebeln, Knoblauch anbraten, und sofort die Bohnen dazugeben.
Mit dem Tomaten ablöschen. Würzen und mit ein wenig Brühe oder Wasser aufgiessen.
Zugedeckt bei schwache Hitze dämpfen, ab und zu umrühren. 
Die Bohnen brauchen ziemlich lange um zu weich zu werden, wegen den Tomaten. 
Sie werden ca. in gleicher Zeit fertig mit den Hähnchenschenkeln.





           Töltött csirkecomb görög zöldbabbal

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb - itt 3 db nagy, tanyasi comb
1 tojás,
1 konzerv gomba, 
2-3 ek zsemlemorzsa,
só, bors,
1 csomó snidling,
1 kk szárított tárkony,
1 ek kapribogyó,
1 kk mustár,
-----------------------
2-3 ek szójaszósz,
1 kk gyümölcsös mustár-itt körtésmustár- ha nincs fél kk mustár és fél kk lekvár keveréke,
só, bors,

A zöldbabhoz:

1 kg friss vagy fagyasztott zöldbab, / vajbab,
2-3 ek olaj, vagy kókuszzsír,
2 nagy fej hagyma, 
4-5 gerezd fokhagyma,
só, bors,
1 doboz paradicsomkonzerv, (hámozott, aprított) / nyáron 4-5 db
friss édes, érett paradicsom,
200-250 ml alaplé, vagy forralt víz ételízesítővel, ki mit használ,

Elkészítése:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, letöröljük. Alaposan megsózzuk borsozzuk őket.
A felsőcomb felső részén felemeljük egy ujjal a bőrt és óvatosan kibővítjük, úgy hogy egy táskát kapjunk.
Bekapcsoljuk a sütőt 200°-ra.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és egy botmixerrel pürésítjük.
Egy kanállal betöltjük a combokat.
A marinádhoz összekeverjük a szójaszószt a mustárral és ezzel bekenjük a combokat. Egy tűzálló edénybe tesszük. 
Betakarjuk a tepsinket fóliával és betesszük kb 45 percre a sütőbe. Az idő elteltével levesszük a fóliát és további 45 percig szép pirosra sütjük. 
Belül még szaftos marad, de kívül ropogós lesz.

Ha betettük a húst a sütőbe, elkezdhetjük a babot is elkészíteni.
Görög módra zöldszínü zöldbabból készül, de én most vajbabbal készítettem.
A babot megpucoljuk, levágjuk a végeit. Megmossuk és ha nagyon hosszúak, kétfelé vágjuk. (nem kell úgy felaprítani, mint a főzeléknél)
A hagymákat, fokhagymákat felaprítjuk, majd forró zsíradékon megpirítjuk. Rádobjuk a babot, majd az aprított paradicsomot. 
Felöntjük egy kis vízzel, ízesitjük és lassú tűznél puhára pároljuk.
Ne ijedjünk meg, hosszabb ideig tart, mintha főzeléket főznénk, mert a paradicsom lassítja a bab puhulását. Amikor a bab megfő, a szósz szépen besűrűsödik, selymesedik. Nagyjából egy időben lesz kész, mint a csirkecomb is.


Kommentare