Focaccia mit getrockneten Tomaten und Rosmarin - Rozmaringos és szárított paradicsomos Focaccia






Focaccia mit getrockneten Tomaten und Rosmarin

Zutaten:

365 g Brotmehl, ( Type 630, wenn nicht vorhanden, ersatzweise 550)
6 g Salz,
3,5 g Trockenhefe, (halbe Tüte)
90 ml Olivenöl,
250 ml lauwarmes Wasser
----------------------------------
50 ml Olivenöl zum Bestreichen,
3-4 Stück getrockneteTomate,
1-2 Zweig Rosmarin,

Zubereitung:
Von den ersten 5 Zutaten einen glatten Hefeteig zubereiten. Solange kneten, bis der Luftblasen schlägt.
Auf ein bemehltes Brett legen, mit den Fingerkuppel gleichmässig überall eindrücken, damit die überschüssige Luft rausgeht.
Nachdem falten, wie einen Brief . Mit einer Folie abdecken und 30 Minuten ruhen lassen. Noch 2x wiederholen....falten, zugedeckt ruhen lassen. 
Inzwischen das Olivenöl mit dem kleingehackten getrockneten Tomaten mischen, die Rosmarinnadeln kann man am Stück, oder gehackt dazugeben.
Ein Backblech mit Backpapier belegen.
Nach dem 3. mal Ruhen den Teig auf das Blech legen. Erneut mit den Fingern bearbeiten, sowohl das Formen, als auch die Luftblasen  rausdrücken kann man so gleich miterledigen. die Hälfte von dem Öl draufgeben, verteilen. Danach erneut zugedeckt 90 Minuten gehen lassen.
Der Backofen auf 250° aufheizen. 
Nach dem Ablauf der Zeit sollte man das ganze restlichen Öl auf dem Brot geben und verteilen.
Auf die mittlere Schien schieben, Temperatur sofort zurückschalten auf 230°. In 20 Minuten fertigbacken. Dann auf ein Gitter auskühlen lassen.



    Rozmaringos és szárított paradicsomos Focaccia

Hozzávalók:

365 g kenyérliszt (BL 80)
3,5 g szárított élesztő, (fél zacskó)
6 g só,
90 ml olívaolaj,
250 ml langyos víz,
---------------------
50 ml olívaolaj,
3-4 száritott paradicsom,
1-2 ág rozmaring,

Elkészítése:

Az első 5 hozzávalókból egy selymes, lágy kelttésztát gyúrunk. A legjobb egy fakanállal addig kidolgozni, míg hólyagos lesz. Ha van dagasztógépünk, hagyjuk azzal legalább 10 percig dagasztani.
Egy lisztes deszkára helyezzük, majd mint egy levelet hajtogatjuk.
Egy fóliával betakarva hagyjuk 30 percig így pihenni. Ezt még kétszer megismételjük: tehát hajtogatás, pihentetés. A harmadik hajtogatás után nem is 30 percig, hanem 60 percig kelesztjük.
Közben az olajat összekeverjük az aprított paradicsommal és a rozmaringgal.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. 
A harmadik kelesztés után a tepsire helyezzük a tésztát. Ujjbegyünkkel szép óvatosan mindenhol benyomkodjuk. Ezzel a módszerrel formáljuk is és kinyomkodjuk belőle a levegőt. A fele fűszernövényes olajat ráöntjük, elosztjuk egyformán és újból hajtogatjuk.
Ismét letakarva hagyjuk 90 percig pihenni.
Közben időben bekapcsoljuk a sütőt 250°-ra. 
Az idő leteltével ismét lelapítjuk az ujjbegyünkkel. Nem kell tökéletes formájának lennie. 
Mielőtt betennénk a kenyeret, ráöntjük a maradék olajat és szépen elosztjuk a kenyéren. Tetszés szerint meg is hinthetjük még egy kis tengeri sóval.
A középső sínre toljuk a tepsit, a hőfokot visszaállítjuk 230°-ra. 
20 perc alatt készre sütjük, majd rácson hűtjük. 

Kommentare