Semmelknödel in der Folie gekocht - Zsemlegombóc folpackban főzve











       Semmelknödel in der Folie gekocht

Zutaten:

500 g altgebackene Brötchen, Toast, Weissbrot, Laugengebäck, also was man hat,
3 Eier,
1 Bund Küchenkräuter-hier Petersilie und Koriander, aber man kann Schnittlauch, Thymian, oder vieles mehr nehmen, je nach Geschmack. Ich habe mal mit gerösteten Zwiebeln und auch mit ausgelassenen Bacon zubereitet, schmeckt auch super.
1-2 KL Brühepulver, 
oder Salz, Pfeffer,
ein wenig geriebene Muskatnuss,
300 ml Milch,
------------------
Frischhaltefolie/ die Hitzebeständige für Mikrowelle

Zubereitung:
Die Brötchen grob würfeln. Die Grünkräutern zerkleinern. Die Eier mit den anderen Zutaten vermischen und auf die Brotwürfeln geben. Mindestens 30 Minuten ziehen lassen.
Erst dann gut durchkneten.
3 Stück ca. 30 cm Folie abschneiden. Teig dritteln und auf die Folie verteilen. Mit Hilfe der Folie fest aufrollen und verknoten. 
Im Salzwasser ca. 20-25 Minuten köcheln lassen.
Die Folie entfernen und nach Geschmack auf Scheiben schneiden.
Passt zu allen Gerichten mit Sauce.
Am nächsten Tag kann man sie in Scheiben in ein wenig Butter anbraten und so servieren. 





Man kann auch kleinere, runde Klösschen formen:









         Zsemlegombóc folpackban főzve

Hozzávalók:

500 g zsemle, kifli, fehérkenyér, lúgos pékáru, mindegy, hogy mi, tetszés szerint,
3 tojás,
1 csokor zöld fűszernövény- itt petrezselyem és koriander,- de snidling, kakukkfű, vagy más fűszernövény is jó hozzá. 
Készítettem már sülthagymával, vagy kieresztett Baconnal is, úgy is nagyon ízletes. 
1-2 kk vegetapor, vagy valami hasonló, ki mit használ, de megfelel ha sózzuk, borsozzuk is.
egy kis reszelt szerecsendió,
300 g tej,
-------------------------
hőt bíró  folpackfólia, (mikróhoz) 

Elkészítése:

A zsemléket, pékárút (általában keverni szoktam, minden ami otthon található kockára vágjuk.
(Most egy pár szelet tószt, egy csücsök kiszáradt baguette és lenmagos zsemlék kerültek bele)
A tojásokat összekeverjük a felaprított zöldfűszerrel, fűszerekkel és belekeverjük a tejet is.
Ezzel keverjük össze a zsemlekockákat. Hagyjuk kb. 30 percig pihenni.
Ezután levágunk 3 db. kb 30 cm-es fóliát, a masszát elosztjuk 3 felé és egymás után a fóliába töltjük. Mint egy bonbont betekerjük, a fólia végeit megcsomózzuk.
Sós, enyhén gyöngyöző vízben főzzük kb. 20-25 percig.
A fóliát eltávolítva tetszés szerinti széles szeletekre szeljük.
Másnap  egy kis vajon átsütjük őket, (ha maradna belőle) így finomabb, mint mikróban melegítve.
Minden ételhez passzol, aminek hosszú leve van. 





Kommentare