Quark-Maracuja Schichtdessert - Túrós-maracujás poharas desszert



          
              Quark-Maracuja Schichtdessert

Maracuja wird ziemlich vernachlässigt, obwohl man  heutzutage 
fast immer bekommt.
Die Maracuja ist superreich in Mineralstoffen, so wie Magnesium, Calcium, Phosphor. 
Sie schmecken ziemlich säuerlich, aber man kann sehr gut mit anderen Obstarten, oder wie hier, im Dessert verarbeiten. 
Sie sind sehr lecker, ergänzen gut den süssen Geschmack.



Zutaten: für 2 Personen

2 Cookies, oder andere Kekse, zerbröselt,
--------------
180 g Sahnequark,
25 g Zucker,
Vanille,
Zitronenzesten von 1/2 Zitrone
---------------
2-3 Maracuja, ausgekratzt
---------------
für die Zabaione:
2 Dotter,
25 g Zucker,
25 g Weisswein
----------------
Rum-Kirschen oder Cocktailkirschen zum dekorieren,

Zusammensetzung:

Die zerbröselte Kekse in einem Glas ganz unten geben.
Den Quark mit Zucker und Vanille schaumig rühren und ins Glas auf die Kekse löffeln. 
Die Dotter, Zucker und Wein mischen und über Wasserdampf ganz fest schaumig schlagen.
Die Maracuja-Mark oben drauflegen dann mit der Zabaione bedecken.
Mit Kirschen dekorieren.
Dieser Dessert ist in 10 Minuten zubereitet, dann kann man in den Kühlschrank bis zum Servieren kaltstellen.



                Túrós-maracujás poharas desszert

Sajnos a maracuját sokan nem ismerik, nagyon kevesen fogyasztják, mert ugye egyrészt nem elterjedt, másrészt nem is olcsó gyümölcs. 
Mostanában egyre több helyen kapható, majdnem egész évben vásárolható. Ha valaki megengedheti magának, ha máskor nem is, de különleges alkalmakkor készíthet belőle egy finom dessszertet.
Ez a gyümölcs nem is nagyon a vitamintartalmáról híres, hanem a 
nagy mennyiségű minerálanyagjairól.
Például nagyon gazdag a magnéziumban, kálciumban és foszforban is. Mivel ezek szerves minerálok, nagyon könnyen beépülnek a szervezetbe.
Egy gyors, nagyon finom desszertet hoztam, ami tényleg 10 perc alatt elkészíthető.

Hozzávalók:

2 db csokis keksz, vagy amarettini, vagy oreó, ...ami otthon található, törve
------------------
180 g zsíros túró, vagy krémtúró,
25 g cukor,
vanília,
1/2 kezeletlen / bio citrom héja
-----------------
2-3 db marakuja, kikaparva,
------------------
a zabaione-habhoz:

2 tojássárgája,
25 g cukor,
25 g száraz fehérbor,
-----------------
rumosmeggyek, vagy coktailcseresznyék a
dekoráláshoz

Elkészítése:

A kekszeket összetörjük és a pohár aljára tesszük. 
A túrót habosra keverjük a cukorral, vaníliáva, és beletesszük a citromhéjreszeléket is. Ha nincs bio, nem kezelt citromunk, akkor inkább hagyjuk el, ne használjunk kezelt citromhéjat, mert mérgező.
A kikevert túrót a kekszmorzsára kanalazzuk. Tetejére rakjuk a kikapart maracuját.
A zabaione-hoz gőz felett egy kis tálkában nagyon habosra keverjük a sárgája, bor és cukor keverékét.
Ezzel  fedjük be a desszertünket, tetejét meggyel díszítjük.
Hűtőben tároljuk a tálalásig.




Kommentare