Spargeltarte - Spárga-tarte
Spargeltarte
Zutaten:
Für den Teig:
150 g Mehl,
100 g Butter,
1 Ei,
1 Prise Salz,
------------------
Für den Belag:
500 g Spargel,
1 Prise Zucker,
1 Prise Salz,
------------------
1 Ei + 1 Dotter,
100 g Camembert, hier Coeur de Lion,
1 Bund Schnittlauch,
Salz, Pfeffer,
75 g Schmand oder Creme Fraiche,
5-6 Cocktailtomaten,
--------------------
ca. 22-24 cm Tarteform
Zubereitung:
Mehl, Butter, Ei und Salz rasch zu einem Teig kneten. In Folie gepackt für 30 Minuten kalt stellen.
Spargel schälen, Endstücke abschneiden und im wenig Wasser mit Salz und Zucker ca. 10-12 Minuten kochen. Sie müssen nicht butterweich sein. Abgiessen und abtropfen lassen.
Backofen auf 180° vorheizen.
Den Teig auf ein bemehltes Brett legen, rund auswalzen und in die Tarteform geben. Restlichen Stücke abschneiden, zusammenkneten und erneut auswalzen. Auf den Tortenboden dazugeben.
Ein Backpapier oder Backfolie auf die Tarte legen und Backerbsen drauflegen. (wenn man nicht hat, einfache Hülsenfrüchte nehmen)
Ca. 15-20 Minuten blindbacken.
Solange kann man den Belag zubereiten. Dazu den Käse kleinschneiden, eher kleinzupfen, (schön reifen nehmen). Alles miteinander vermischen.
Danach vom Ofen nehmen, Folie mit den Backerbsen entfernen.
Die Spargel und die Tomaten auf die Tarte legen. Mit dem Eier-Käse-Belag zudecken.
In ca. 45 Minuten fertigbacken.
Die schmeckt am besten noch warm.
Spárga-tarte
Hozzávalók:
A tésztához:
150 g Mehl,
100 g Butter,
1 Ei,
1 csipet só,
----------------
500 g spárga,
1 csipet só,
1 csipet cukor,
------------------
5-6 koktélparadicsom,
Az öntethez:
1 tojás, + 1 sárgája,
1 csomag snidling, aprítva,
100 g camembert, (jó érett) (itt egy francia: Coeur de Lion)
só, bors,
75 g zsíros tejföl,
---------------------
1 kerek tarte-form kb 22-24 cm átmérővel
Elkészítése:
A liszttel, vajjal és a tojással kézzel gyorsan egy tésztát gyúrunk.
Pillanatok alatt kész. Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük kb 30 percre. Addig elkészítjük a többi hozzávalókat.
A spárgát meghámozzuk, végeit, ahol fás, levágjuk. Lehet zöldspárgával is készíteni, azt nem kell hámozni és a végeit csak le kell törni. (egyszerűen a két végét kézbevesszük, meghajlítjuk, és ott ahol magától eltörik, ott jó)
Egy kevés cukros, sós vízben kb. 10-12 percig előfőzzük.
Majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
Bekapcsoljuk a sütőt 180°-ra.
Az öntethez összekeverjük a tojásokat, tejfölt, fűszerezzük, beletesszük a kockázott sajtot és a snidlinget is.
A tésztát egy lisztes deszkán kinyújtjuk. A tarte formára fektetjük, belenyomkodjuk, széleit levágjuk. Ezeket ismét összedolgozzuk, kinyújtjuk, majd a tészta aljához nyomkodjuk.
Egy sütőpapírral betakarjuk és az aljára sütőborsókat, (golyócskák)
vagy ennek hiányában valami hüvelyest szórunk. (babot, lencsét, borsót)
Kb. 15-20 percig vakonsütjük. Remélem, ez a helyes kifelyezés erre a műveletre.
Ezután kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a sütőpapírral a babokat is.
Beletesszük a félig megsült tésztára a spárgákat, félbevágott paradicsomokat és nyakonöntjük a tojásos, sajtos öntettel.
Kb. 45 perc alatt készre sütjük.
A legfinomabb még melegen, de ne túl forrón tálaljuk.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen