Spaghetti Carbonara mit Bärlauch - Medvehagymás spaghetti carbonara





               Spaghetti Carbonara mit Bärlauch

Geschichte der Spaghetti Carbonara: dises Essen wurde in Italien von den Kohlenlieferer gekocht. Sie konnten diese Zutaten immer auf der Kutsche dabei haben. Solange das Wasser für die Spaghetti aufgekocht ist, konnte man gut die restlichen zubereiten. Natürlich gehört zu den Zutaten keine Sahne. Diese wäre kaputtgegangen.


Zutaten:

1/2 Bund Bärlauch,
1 Prise Salz,
3-4 EL gutes Olivenöl
----------------------------
300 g Bacon, oder Panchetta,
3 Eier,
3 Dotter,
Salz, Pfeffer,
75 g Grana Padano, Pecorino, oder Parmesankäse,
ca. 350 g Spaghetti,

Zubereitung:
Den Bärlauch waschen, abtrocknen, Stiele abzupfen. In einen Zerkleinerer geben, mit ein wenig Salz und Olivenöl kleinhacken.

Wasser für die Spaghetti aufsetzen, 1 KL Salz zufügen.
Die Bacon zuerst in Streifen, dann in würfeln schneiden und in einer Pfanne scharf anbraten.
In eine Schüssel die Eier und den geriebenen Parmesan geben, mit wenig Salz und Pfeffer würzen. Den gehackten Bärlauch dazugeben und gut vermengen.
Die Nudeln nur al'dente kochen  und mit einer Zange direkt in die Pfanne geben und noch ein paar Löffeln vom Nudelwasser dazugeben. 
Die Pfanne vom Herd nehmen, erst dann kommen die Eiern dazu. Gut vermischen und mit Salz, Pfeffer abschmecken.
Beim Servieren noch  ein wenig geriebenen Käse darüberstreuen.
Mit Salat servieren.



             Medvehagymás spaghetti carbonara 

A spaghetti carbonara története:
Régen, a múlt évszázadban  olaszországban a szénszállítók készítették ezt a gyors ételt. Mindent magukkal tudtak vinni és munka közben, ebédidőben gyorsan elkészült a laktató, ízletes ebéd. Természetesen tejszín nélkül készült, mert nem vittek magukkal romlandó ételt. Sokan tejszínnel készítik, de az eredeti carbonara anélkül is nagyon finom. Most először próbáltam medvehagymával, de máskor is fogom készíteni. Hűtő 

Hozzávalók:

1/2 csokor medvehagyma,
3-4 ek olívaolaj,
kis só,
------------------------------
300 g Bacon,
3 tojás,
3 tojássárgája,
só, bors,
75 g Parmezán,  Pecorino, vagy Grana-Padano sajt,
ca. 350 g spaghetti,

Elkészítése:

A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, lecsípjük a szárait.
Egy késes aprítóba tesszük egy kis sóval és olívaolajjal. Feldaraboljuk.
Feltesszük a vizet forrni, beledobunk egy kk. sót.
Amíg felforr elszeljük a bacont először csíkokra, majd kockákra.
Egy serpenyőben szép pirosra sütjük.
Egy tálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a reszelt sajtot és az aprított medvehagymát. Villával alaposan összekeverjük.
A nem puhára, hanem al'dentére főtt tésztát leszűrjük, hozzáadjuk a baconhoz a serpenyőbe és együtt még jól átpirítjuk. 
A tojásos masszát nem öntjük rá!!!
Fordítva!
A baconos tésztát beleöntjük a tojásos masszába. De ha nekünk jobban kézre esik, vegyük le a serpenyőt  a tűzről, majd azután szürjük rá a baconra a tésztát. Adjunk hozzá egy pár kanállal a főzővízből.  Ez a meleg elég a tojásnak, hogy már nem marad nyers, de nem is lesz belőle "rántotta". Selymesen vonja be a spagettit. Azonnal tálaljuk, lehetőleg egy olasz vegyes salátával. 
Nagyon finom, egyszerű étel, de így medvehagymásan egyszerűen isteni....máskor is fogom készíteni.



Kommentare