Tiramisu
Tiramisu
Zutaten:
500 g Mascarpone,
ca. 225 ml starker Kaffee, (3 Espresso)
50-100 ml Amaretto
ca.350 g Löffelbiskuit,
6 Dotter,
6 Eisweiss,
150 g Zucker,
1 Prise Salz,
-------------------------
3-4 EL Kakaopulver
Zubereitung:
Den Kaffee mit 50 ml Amaretto mischen, auskühlen lassen.
Für die Creme die Dotter mit dem Zucker schaumig schlagen. Mascarpone und die restlichen Amaretto dazugeben. Salz auch unterrühren. Die Eiweiße ganz fest aufschlagen und auch dazugeben, schön unterheben.
In eine Form zuerst eine Schicht von der Creme verteilen. Die Löffelbiskuits in den Kaffee tunken und nebeneinander auf
die Creme legen.
Erneut eine Schicht Creme, die Löffelbiskuits schichten.
Erneut eine Schicht Creme, die Löffelbiskuits schichten.
Die oberste Reihe muss Creme sein.
Jetzt für mindenstens 4-6 Stunden in den Kühlschrank stellen.
Vor dem Servieren mit dem Kakaopulver bestäuben.
Tiramisu
Hozzávalók:
500 g Mascarpone,
6 tojássárgája
6 tojásfehérje
kb 225 g erős kávé, ( 3 eszpresszó)
50-100 g Amaretto,
1 csipet só,
150 g cukor,
ca. 350g babapiskóta,
---------------------------------
3-4 ek kakópor
Elkészítése:
A kávéhoz öntjük az amarettót és hagyjuk kihűlni.
A krémhez felverjük a tojássárgáját a cukorral jó habosra.
Hozzáadjuk az Amarettot, sót és a végén a Mascarponét is és alaposan kikeverjük. A fehérjét jó keményre felverjük, majd lassan összekeverjük a mascarponés krémmel.
Tiramisu
Hozzávalók:
500 g Mascarpone,
6 tojássárgája
6 tojásfehérje
kb 225 g erős kávé, ( 3 eszpresszó)
50-100 g Amaretto,
1 csipet só,
150 g cukor,
ca. 350g babapiskóta,
---------------------------------
3-4 ek kakópor
Elkészítése:
A kávéhoz öntjük az amarettót és hagyjuk kihűlni.
A krémhez felverjük a tojássárgáját a cukorral jó habosra.
Hozzáadjuk az Amarettot, sót és a végén a Mascarponét is és alaposan kikeverjük. A fehérjét jó keményre felverjük, majd lassan összekeverjük a mascarponés krémmel.
Egy nagy tál aljára teszünk egy sor krémet.
A piskótákat belemártjuk a kávéba és egymás mellé fektetjük a krémen. Így rakjuk egymásra a rétegeket. A tál nagyságától függően kapunk kevesebb, vagy több réteget. A tetejére mindig krém kerül.
Lefedve tegyük legalább 4-6 órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Direkt a tálalás előtt hintsük meg a tetejét kakaóporral.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen