Apfelkuchen - Almás süti
Apfelkuchen
125 g Zucker,
125 g Butter,
3 Eier,
Vanille,
225 g Mehl,
1 KL Backpulver,
175 g Sahne,
5-6 Apfeln,
1 handvoll Mandelblättchen,
-------------------------------------------
2-3 EL Aprikosenmarmelade,
Zubereitung:
Die Eier, mit Zucker und der Butter schaumig rühren. Das gesiebte Mehl und Backpulver abwechselnd mit der Sahne dazugeben und schön glatt rühren.
Eine Tortenform einbuttern, oder mit Backpapier belegen. Den Teig drin verteilen. Die Apfeln schälen und einritzen. Oben auf dem Teig gleichmäßig verteilen. Die Mandeln darüberstreuen.
Im vorgeheizten Backofen, auf der untere Schiene bei 170 Grad ca. 40 Minuten backen.
Die Marmelade mit 1 EL Wasser verrühren, schnell in der Mikrowelle heiß werden lassen und den heißen Kuchen bepinseln.
Almás süti
Hozzávalók:
125 g cukor,
125 g vaj,
3 tojás,
vanília,
225 g liszt,
1 kk sütőpor,
175 g tejszín,
1 csipet só,
1 marék szeletelt mandula, (de el is hagyható)
5-6 alma
-----------------------------------
2-3 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A cukrot, vajat és a tojásokat szép habosra keverjük. (a legjobb géppel)
Felváltva hozzáadjuk a szitált sütőporos lisztet és a tejszínt is.
Egy tortaformát kivajazunk, vagy kibéleljük sütőpapírral. Beletesszük a tésztát. Az almákat meghámozzuk és szép egyenletesre bevagdossuk. (nem vágjuk át) Elosztjuk a torta tetején, enyhén a tésztába nyomjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 40 percig sütjük.
A lekvárt összekeverjük 1 kanál vízzel és a mikróban felforraljuk. Simára keverjük és beecseteljük vele a még forró sütit.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen