Wespennester - Darázsfészkek
Wespennester
Zutaten:
150 g Eiweiss,
400 g Zucker,
200 g gemahlene Mandeln, oder andere Nüsse,
200 g gestiftete, oder gehobelte Mandeln, oder andere Nüsse,
3 KL Kakaopulver,
1 KL Zimt,
1 Prise Salz,
----------------------------------------
Oblaten
Zubereitung:
Zuerst mit dem Zucker ein Sirup kochen : 400 g Zucker mit 200 g Wasser auflösen und zum kochen bringen. Solange kochen bis es anfängt zum dicker werden. Die Temperatur auf ganz klein stellen und nebenher die Eiweisse anfangen zum schlagen. Den Zuckersirup solange köcheln lassen, bis es nur noch ganz kleine Bläschen gibt und es darf nicht gelb werden.
Den kochend heißen Sirup zum Eiweiß gießen. Solange weiter schlagen, bis die Masse auskühlt. Die Gewürze und die Nüsse unterheben.
Auf ein mit Backpapier belegtes Blech die Oblaten verteilen. Mit Hilfe 2 Kaffeelöffeln die Masse auf den Oblaten geben.
Im vorgeheizten Backofen bei 150 Grad ca. 20 Minuten Backen.
150 g Eiweiss,
400 g Zucker,
200 g gemahlene Mandeln, oder andere Nüsse,
200 g gestiftete, oder gehobelte Mandeln, oder andere Nüsse,
3 KL Kakaopulver,
1 KL Zimt,
1 Prise Salz,
----------------------------------------
Oblaten
Zubereitung:
Zuerst mit dem Zucker ein Sirup kochen : 400 g Zucker mit 200 g Wasser auflösen und zum kochen bringen. Solange kochen bis es anfängt zum dicker werden. Die Temperatur auf ganz klein stellen und nebenher die Eiweisse anfangen zum schlagen. Den Zuckersirup solange köcheln lassen, bis es nur noch ganz kleine Bläschen gibt und es darf nicht gelb werden.
Den kochend heißen Sirup zum Eiweiß gießen. Solange weiter schlagen, bis die Masse auskühlt. Die Gewürze und die Nüsse unterheben.
Auf ein mit Backpapier belegtes Blech die Oblaten verteilen. Mit Hilfe 2 Kaffeelöffeln die Masse auf den Oblaten geben.
Im vorgeheizten Backofen bei 150 Grad ca. 20 Minuten Backen.
A darázsfészkek egy tipikus német, és osztrák sütemény.
Amikor az ember sok linzert készít, marad egy csomó fehérje, aminek a felhasználására pontosan megfelel ez a recept.
Németországban mandulával készítik, hiszen ott jóval olcsóbb, mint a dió. Viszont Magyarországon fordítva van, ezért nyugodtan készíthető mandula, vagy mogyoró nélkül, csak reszelt és darabolt dióval.
Az ostyát is nehéz itt beszerezni, de nagyon jól működik ostya nélkül is, már én is készítettem többször is.
Hozzávalók:
150 g tojásfehérje,
400 g cukor,
200 g darált dió-féle (ami van, dió, mandula, mogyoró)
200 g szeletelt, vagy darabolt dió-féle,
3 kk kakaópor,
1 kk fahéj,
1 csipet só,
---------------------
esetleg ostya
Elkészítése:
A cukrot feltesszük kb 200 ml vízzel főzni, addig főzzük, amíg a buborékok már egész kicsik nem lesznek, besürűsödik, de nem szabad megsárgulnia.
A tojásfehérjéket elkezdjük egy géppel felverni, amikor félkemény, hozzácsorgatjuk a forró szirupot. (ne féljünk tőle, ezt így kell csinálni, én a Rákoczy-túróst is így készítem)
Jó keményre kell verni, sőt, addig keverjük, amíg ki nem hűl a massza.
Ekkor belekeverjük a fehéjat, kakaót, majd a dióféléket is.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakjuk az ostyákat. Két kiskanál segítségével ráhalmozunk a masszából.
Előmelegített sütőben 150 foknál kb. 20 percig sütjük. Nem szabad megbarnulnia, inkább csak szárítjuk.
Egy jól záródó dobozban hetekig eláll.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen