Marzipan-Nussecken - Marcipános-diós háromszögek



   



                         Marzipan-Nussecken
 
Zutaten:
Für den Teig:
325 g Mehl,
50 g Zucker,
1/2 Pckg. Backpulver,
1 Prise Salz,
2 Eier,
125 g Butter,
Vanille,

Für die Nussfüllung:
125 g Butter,
250 g Zucker,
200 g Marzipan,
200 g gemahlene Nüsse, (hier Walnuss)
200 g gehackte Nüsse,  (hier Walnuss)
100 g Schmand,
Vanille,
20 ml Rum,
---------------------
ca. 150 g Aprikosenmarmelade,
Butter zum einfetten vom Blech,
100 g dunkle Schokolade, oder Kouvertüre,
1 EL Fett, (hier Kokosfett)

Zubereitung:
Von den oberen Zutaten einen Knetteig herstellen. Zugedeckt paar Minuten ruhen lassen.
Für die Füllung die Butter erwaermen, Zucker dazugeben, unterrühren. Marzipan auf ganz kleine Stücke hacken und mit den ganzen restlichen Zutaten unterrühren.
Den Teig aufs Blechgrösse ausrollen. In den ausgebutterten Blech legen. Die Marmelade auf den Teig geben und mit einer Pinseln überall bepinseln.  Die Füllung drauf gleichmaessig verteilen.
Im vorgeheizten Backofen ca. bei 175 Grad ca. 20-25 Minuten fertigbacken. 
Die Schokolade übers Wasserbad erwaermen, dann in einen Gefreirbeutel leeren. Am Ende des Beutels ein kleines Loch schneiden und den Kuchen damit dekorieren. Zuerst auf Quadrate, dann in Dreiecke schneiden.




                Marcipános-diós háromszögek

Hozzávalók:
A tésztához:
325 g liszt,
50 g cukor,
1/2 kk sütőpor,
1 csipet só,
2 tojás,
125 g vaj,
vanília,

A töltelékhez:
125 g vaj,
250 g cukor,
200 g marcipán,
200 g darált dió, (vagy mogyoró, vagy mandula, vagy keverve)
200 g durvára darabolt dió-féle,
100 g zsíros teföl,
vanília,
20 ml rum,
------------------
150 g sárgabarack lekvár,
zsíradék a tepsi kenéséhez,
100 g sötét csokoládé,
1 ek zsíradék, (itt kókuszolaj)

Elkészítése:
Az első hozzávalókból egy linzertészta állagú tésztát készítünk. Betakarva hagyjuk pár percig pihenni.
A töltelékhez felmelegítjük a vajat, hozzátesszük a cukrot is. A marcipán kis darabokra aprítjuk. Összekeverjük a cukros vajjal, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót is. 
A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk. Beletesszük a vajazott tepsibe. 
Rákenjük a baracklevárt és erre eloszjtuk a diós masszát és elsimítjuk. 
Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 20-25 percig sütjük.
A csokit gőz felett feloldjuk, majd egy fagyasztózacskóba átöntjük. A sarkán egy kis lukat vágunk és a csokoládét a süteményre csorgatjuk. Ezután először kb 7-8 cm-es kockákat, majd ezeket felezve háromszögeket szelünk belőlük.

 

Kommentare