Lebkuchen-Schnitten und-Lebkuchen-Muffin - Mézeskalács szelet és mézeskalács-muffin








      Lebkuchen-Schnitten-und-Lebkuchenmuffin

(Das obere Bild von  Dezember 2021)


Zutaten:

 250-300 g Zucker,
350 g Mehl,
150 g kandierte Früchte, ganz-ganz klein gehackt, (man kann alles miteinander mischen, je nach Geschmack)
100 g gemahlene Nüsse,
3 KL Lebkuchengewürz,
1 KL Gewürznelkenpulver,
Vanilie, 
1 KL Zimt,
1 EL Kakaopulver,
1 EL Kaffeepulver, (wie Nescafe) (Falls man das nicht hat, kann man stattdessen 2 Espresso dazugeben, aber dann sollte man das Gewicht vom Milch-Gewicht abziehen)
1 Prise Salz,
1 Backpulver,
250 ml Milch,
150 g geschmolzene Butter,
2 EL Honig,
4 Eier, 
----------------------------------
100 g Schokolade zum Dekorieren, oder weisse Schokolade, oder beide

Zubereitung:
Zuerst die trockenen Zutaten zusammenrühren, dann die ganzen nassen Zutaten miteinander gut verrühren und zu den Trockenen Zutaten geben. Man braucht keine Küchenmaschine dazu, es langt vollkommen, wenn man per Hand verrührt.
Den Backofen auf 200 Grad vorheizen. 
Man kann den Teig in 30 Muffinförmchen verteilen, oder als Blechkuchen backen. Dazu das Blech reichlich ausbuttern.
Ca  in 15-20 Minuten fertigbacken.

Zum Dekorieren die Schokolade übers Wasserbad erwaermen. Die Schokolade in eine kleinen Gefreirbeutel leeren. Ein kleines Zipfel von der Tüte abschneiden und mit der warmen Schokolade die Muffins dekorieren.

02.12.2017 hingefügt:
so sieht aus, wenn es als Blechkuchen gemacht wird.







    Mézeskalács szelet és mézeskalács- muffin

(A legfelsőbb kép 2021 decemberben készült)

Hozzávalók:

350 g liszt,
250-300 g cukor,
150 g kandírozott gyümölcs tetszés szerint keverve, nagyon kicsikre aprítva,
100 g darált dió-féle,
3 kk mézeskalács fűszer,
1 kk szegfűszeg-por,
1 kk fahéj,
vanília,
1 ek kakaópor,
1 ek kávépor, (mint Nescafé) Ha nincs otthon kávépor, adjunk hozzá két erős kávét, de a súlyát vonjuk le a tej súlyából)
1 csipet só,
1 zacskó sütőpor,
250 ml tej,
150 g olvasztott vaj,
4 tojás,
2 ek méz,
------------------------------
100 g sötét, vagy fehér csoki, vagy keverve

Elkésztése:

Először egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd egy másik tálban az összes folyékony hozzávalókat. 
Ezután összekeverjük a nedves hozzávalókkal a szárazakat. Nem szükséges ehhez a művelethez konyhagép, elég kézzel kikeverni, mert könnyen és gyorsan megy.
Bekapcsoljuk a sütőt 200 fokra. 
A tésztát vagy 30 muffinformába, vagy egy nagy kivajazott tepsibe öntjük és a forró sütőben kb 15-20 percig sütjük.
A csokit felolvasztjuk gőz felett. Beleöntjük egy fagyasztó zacskóba, majd az egyik sarka végét levágjuk. (csak egy egész pici lukat vágunk)
A folyékony csokival díszítjük a sütinket.

2017 december 2.-án hozzáadott kép: ha tepsiben sütjük, így néz ki.














Kommentare