Lamm-Schulterbraten - Bárány lapockasült
Lamm-Schulterbraten
Zutaten:
Ca.1,2-1,5 kg Lammschulter,
2 Zwiebeln,
3-4 Zehen Knoblauch,
2 Möhren,
2 Petersilienwurzeln,
1/3 Sellerie, oder je nach Grösse,
1-2 EL Tomatenpöree,
2 Loorbeerblaetter,
Salz, Pfeffer,
3 Zweige Rosmaring,
200 ml trockener Weiswein,
250 ml Brühe, oder Wasser mit Brühepulver, oder wer was benützt, (ich nehme Vegeta Natural / ohne chemische Zusatzstoffe)
--------------------
Fett zum Anbraten : hier Cocosfett
Zubereitung:
Backofen auf 120-130 Grad erwaermen.
Gemüse, Zwiebeln, Knoblauch schaelen, waschen und grob zerkleinern.
Das Fleisch von den überflüssigen Fett und Haut befreien, saeubern.
In eine heisse Pfanne das Fett erwaermen und das Fleisch von allen Seiten anbraten.
Das Fleisch in einen Braeter geben. (hier Gusseisen-Topf)
Das ganze Gemüse in die Pfanne geben und scharf anbraten. Tomatenpüree auch dazugeben und auch anbraten.
Mit dem Wein ablöschen dann das Ganze über den Fleisch in den Braeter geben. Brühe und die Gewürze zufügen und mit zugeschlossenen Deckel in den Backofen geben. Bei geringen Temperatur bleiben und ca. 4-5 Stunden garen.
Wenn das Fleisch butterweich geworden ist, erst vom Backofen holen. Fleisch aus dem Sud holen und von den Knochen lösen.
Die Loorbeerblaetter und Rosmaringzweige entfernen und den Sud mit dem Stabmixer pürieren. Wenn zu dick wird, mit ein wenig Brühe aufgiessen. Noch einmal aufkochen und abschmecken.
Man kann mit Nudeln, Reis, oder sogar mit Kartoffeln servieren, je nach Geschmack.
Zutaten:
Ca.1,2-1,5 kg Lammschulter,
2 Zwiebeln,
3-4 Zehen Knoblauch,
2 Möhren,
2 Petersilienwurzeln,
1/3 Sellerie, oder je nach Grösse,
1-2 EL Tomatenpöree,
2 Loorbeerblaetter,
Salz, Pfeffer,
3 Zweige Rosmaring,
200 ml trockener Weiswein,
250 ml Brühe, oder Wasser mit Brühepulver, oder wer was benützt, (ich nehme Vegeta Natural / ohne chemische Zusatzstoffe)
--------------------
Fett zum Anbraten : hier Cocosfett
Zubereitung:
Backofen auf 120-130 Grad erwaermen.
Gemüse, Zwiebeln, Knoblauch schaelen, waschen und grob zerkleinern.
Das Fleisch von den überflüssigen Fett und Haut befreien, saeubern.
In eine heisse Pfanne das Fett erwaermen und das Fleisch von allen Seiten anbraten.
Das Fleisch in einen Braeter geben. (hier Gusseisen-Topf)
Das ganze Gemüse in die Pfanne geben und scharf anbraten. Tomatenpüree auch dazugeben und auch anbraten.
Mit dem Wein ablöschen dann das Ganze über den Fleisch in den Braeter geben. Brühe und die Gewürze zufügen und mit zugeschlossenen Deckel in den Backofen geben. Bei geringen Temperatur bleiben und ca. 4-5 Stunden garen.
Wenn das Fleisch butterweich geworden ist, erst vom Backofen holen. Fleisch aus dem Sud holen und von den Knochen lösen.
Die Loorbeerblaetter und Rosmaringzweige entfernen und den Sud mit dem Stabmixer pürieren. Wenn zu dick wird, mit ein wenig Brühe aufgiessen. Noch einmal aufkochen und abschmecken.
Man kann mit Nudeln, Reis, oder sogar mit Kartoffeln servieren, je nach Geschmack.
Bárány lapockasült
Hozzávalók:
1,2-1,5 kg báránylapocka,
2 hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
1/3 zeller, vagy nagyságtól függően egy darabka,
1-2 ek paradicsompüré,
2 db babérlevél,
só, bors,
200 ml száraz fehér bor,
250 ml húsleveslé, vagy melegvízben oldott ételízesíő (én adalék nélkülit használok)
Elkészítése:
Bekapcsoljuk a sütőt 120-130 fokra.
A húsról levágjuk az inakat, megmossuk. Az összes zöldségfélét megtisztítjuk és megmossuk, majd eldaraboljuk. (nem kell túl apróra)
Egy serpenyőt megforrósítunk, beletesszük a zsíradékot és hirtelen pirosra sütjük a húst minden oldaláról. Egy tűzálló sütőbe tesszük, aminek fedele is van. (én öntöttvas lábosban készítettem)
A zöldséget beledobjuk a serpenyőbe és azt is megpirítjuk. Felöntjük a borral, összekeverjük, majd az egészet a húshoz öntjük. Beletesszük a fűszereket, majd a húsleveslét is és lefedve betesszük a sütőbe.
Ezen az alacsony hőmérsékleten sütjük 4-5 órán keresztül. Nem kell nézegetni, locsolgatni. Ráérünk először 4 óra múlva megnézni. Ha puha a hús, kivesszük. Lebontjuk a csontról és felszeljük.
A zöldségekből kivesszük a babért és a rozmaringot, majd az egészet egy botmixerrel pürésítjük.
Ízlés szerint, ha kell, fűszerezzük.
Főtt tésztával, rizzsel, vagy burgonyával tálaljuk.
Hozzávalók:
1,2-1,5 kg báránylapocka,
2 hagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
1/3 zeller, vagy nagyságtól függően egy darabka,
1-2 ek paradicsompüré,
2 db babérlevél,
só, bors,
200 ml száraz fehér bor,
250 ml húsleveslé, vagy melegvízben oldott ételízesíő (én adalék nélkülit használok)
Elkészítése:
Bekapcsoljuk a sütőt 120-130 fokra.
A húsról levágjuk az inakat, megmossuk. Az összes zöldségfélét megtisztítjuk és megmossuk, majd eldaraboljuk. (nem kell túl apróra)
Egy serpenyőt megforrósítunk, beletesszük a zsíradékot és hirtelen pirosra sütjük a húst minden oldaláról. Egy tűzálló sütőbe tesszük, aminek fedele is van. (én öntöttvas lábosban készítettem)
A zöldséget beledobjuk a serpenyőbe és azt is megpirítjuk. Felöntjük a borral, összekeverjük, majd az egészet a húshoz öntjük. Beletesszük a fűszereket, majd a húsleveslét is és lefedve betesszük a sütőbe.
Ezen az alacsony hőmérsékleten sütjük 4-5 órán keresztül. Nem kell nézegetni, locsolgatni. Ráérünk először 4 óra múlva megnézni. Ha puha a hús, kivesszük. Lebontjuk a csontról és felszeljük.
A zöldségekből kivesszük a babért és a rozmaringot, majd az egészet egy botmixerrel pürésítjük.
Ízlés szerint, ha kell, fűszerezzük.
Főtt tésztával, rizzsel, vagy burgonyával tálaljuk.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen