Rote Beete Cremesuppe mit karamellisierten Apfel - Céklakrémleves karamellizált almakockákkal
Rote Beete Cremesuppe mit karamellisierten Apfel
Zutaten:
3-4 Knollen Rote Beete,
1-2 Kartoffeln,
1 Zwiebel,
1 EL Kokosfett,
1-2 EL Meerrettich, (aus dem Glas, kann auch Sahnemeerrettich sein)
2-3 KL Vegeta Natural, oder andere Brühepulver nach Geschmack,
Salz, Pfeffer,
2-3 EL Sauerrahm,
1 Blatt Lorbeer,
entweder ein wenig Dill, oder Koriander, oder Schnittlauch, nach Geschmack,
1-1,2 Liter Wasser, oder Brühe
----------------------------------
2-3 Apfel,
1/2 EL Kokosfett,
1/2 EL Zucker
Zubereitung:
Die ganzen Gemüse Schaelen, waschen und in Würfeln schneiden.
Die Zwiebelnwürfeln anbraten, dann die restlichen Gemüse dazugeben und mit ca. 1 Liter Wasser oder Brühe aufgiessen. Die Gewürze dazugeben und ca. in 20 Minuten weich kochen. Mit einem Pürierstaab saemig pürieren. Sauerrahm und Meerrettich dazugeben und nochmal durchmixen.
Ich habe ca. 1 EL Sauerrahm mit ein wenig Milch gemischt und mit dem Stabmixer aufgeschaumt. ( für Deko)
Die Aepfeln schaelen, in Scheiben schneiden, dann würfeln.
In eine Pfanne 1/2 El Kokosfett und 1/2 EL Zucker geben und erwaermen. Die Apfelwürfeln dazugeben und karamellisieren.
Beim Servieren dazugeben, Sauerrahmschaum verteilen und mit frieschen Kraeutern dekorieren.
Céklakrémleves karamellizált almakockákkal
Hozzávalók:
3-4 cékla,
1-2 burgonya,
1 hagyma,
1 ek kókuszzsír, (vagy amit használunk)
1-2 ek reszelt torma, (ízlés szerint, ecetes, vagy tejszínes, vagy erős),
1 babérlevél,
2 kk vegeta naturál, vagy ki mit használ,
1-1,2 l víz, vagy húsleveslé,
só, bors,
1-2 ek tejföl,
fűszernövények: kapor, vagy koriánder, vagy snidling a díszítéshez,
------------------------
2-3 alma,
1/2 ek zsíradék,
1/2 ek cukor
Elkészítése:
Az összes zöldséget meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk.
A hagymát a zsíradékon megütjük, majd hozzáadjuk a zöldséget és felengedjük vízzel, vagy húsleveslével. Befűszerezzük és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. A cékla lassabban fő, de nem kell vajpuhára főzni, hiszen ezután egy botmixerrel pürésítjük. Ezután beletesszük a tormát és tejfölt is, ízlés szerinti mennyiséget adjunk hozzá, ne legyen túl erős, de ki lehessen érezni a tormát is. Mégegyszer átmixeljük, szükség esetén fűszerezzük.
Amíg fő a leves, közben elkészítjük az almát is. Meghámozzuk és először szeletekre, majd kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítünk egy kis zsíradékot a cukorral és az almát megsütjük benne.
Én még egy kanál tejföl összekevertem egy kis tejjel, botmixerrel habosítottam és a levesre tettem dísznek. Tálaláskor adunk még rá ízlés szerinti, apróra vágott fűszernövényt is.
Különleges, finom levest főztél Editke, legalábbis el tudom képzelni az ízét, nekem tetszik :)
AntwortenLöschenKöszönöm Vicuska. Még másnap is nagyon finom volt. Nem is néz ki úgy, de nagyon laktatós is. Remélem, megfogod próbálni.
Löschen