Thunfischsteak mit Pfannengemüse -Tonhalsteak sült zöldséggel






Thunfischsteak mit Pfannengemüse

Zutaten:(für 2 Personen)

ca. 400 g Thunfischsteak,
Salz, Pfeffer,
Olivenöl
-----------------------

4-5  Stangen Lauch,
1 rote Paprika,
2-3 Möhren,
Olivenöl,
2-3 ELSojasauce,
2-3 EL Teriyakisauce,
Salz, Pfeffer,
paar Flocken Chili
------------------

Zubereitung:


Da der Fisch binnen 5 Minuten fertig ist, fängt man mit dem Gemüsen an. Den Fisch sollte man nur abspülen und auf ein Küchenpapier abtrocknen.
Alle Gemüse waschen. Paprika entkernen, vom Lauch die äussere Schichten abziehen, Möhren schälen.  Alles in möglichst dünne Streifen schneiden.
Die Pfanne erhitzen, Öl   reingeben. Das ganze Gemüse auf einmal in die Pfanne geben und scharf anbraten. Dauert nur paar Minuten, bis alles bissfest wird. Mit Soja-und-Teriyaki-Sauce aufgiessen, abschmecken, fertig.
Eine andere Pfanne erhitzen, das Öl  reingeben. Den Fisch 2 Minuten von beiden Seiten anbraten. Also, nach 2 Minuten wenden. Nur einmal wenden bitte, nicht hin und her.  Jede Seite während  dem Anbraten mit Salz, Pfeffer würzen.
Sofort auf  den Tellern servieren, Gemüse dazugeben.

Ich sage Euch, es schmeckt super lecker. Es ist nicht günstig, aber manchmal sollte man sich was gönnen. 







                     Tonhalsteak sült zöldséggel


Az egész elkészítése a zöldség tisztásán kívűl még 10 percig sem tart.  Lehet fagyasztott halból is készíteni, de akkor a halat vegyük ki egy nappal előtte a fagyasztóból és tegyük a hűtőbe. Minél kiméletesebben bánunk az élelmiszerrel, főleg az ilyen érzékeny élelmiszerrel, annál finomabbra fog elkészülni. Semmi másra nincs szükségünk, csak sóra, borsra és egy kis jó minőségű olívaolajra. Maj meglátjátok....függőséget okoz...olyan finomra lesz.

Hozzávalók: (2 főre)

kb. 400 g friss tonhalsteak,
olívaolaj,
só, bors
------------------
4-5 szár póré,
1 piros paprika,
3-4 sárgarépa,
2-3 ek szójaszósz,
2-3 ek teriyakiszósz,
só, bors,
egy csipet erős fűszer,

Elkészítése:
Mivel nagyon hamar elkészül, először leöblítjük a halat és konyhapapírra fektetjük, leszárítjuk.
Az összes zöldséget megtisztítjuk és nagyon-nagyon vékonyra szeljük. A sárgarépát egy hámozó késsel szeltem hajszálvékony szeletekre, aztán elvágtam kis csíkokra. A pórét pedig hosszában negyedeltem és vékonyra szeltem.
Felforrósítunk egy serpenyőt, beletesszük az összes aprított zöldséget. Nagy tűzön hirtelen sütjük, úgy mintha kínai ételt sütnénk. Ha már al dente, tehát még nem vajpuha, de nem is ropogós, akkor felöntjük a szószokkal és fűszerezzük. Még egyszer-kétszer átforgatjuk és levesszük a tűzről. 
A halhoz forrósítunk egy másik serpenyőt. Beletesszük az olajat és rögtön a halat. Csak két percet sütjük mindkét oldalán, nem tovább. Nagyon fontos, hogy nem forgatjuk, ide-oda. Várjuk ki a 2 percet, majd megfordítjuk, ott is csak két percet sütjük. Mindkét oldalát sütés közben sózzuk és borsozzuk. Azonnal tányérokra rakjuk és  melléadjuk a zöldséget.






Kommentare