Rote-Bete-Birnen-Salat - Körtés céklasaláta






                       Rote-Bete-Birnen-Salat

Zutaten:
4 Stück Rote Bete,
1 grosse Birne,
Salz, Pfeffer,
1 kk Birnensenf, (oder ev. Feigensenf)
1 EL Meerrettich (aus dem Glas)
3-4 EL Rotweinessig,
3-4 EL gutes Olivenöl

Zubereitung:
Die Rote Bete schälen und am Stück im Salzwasser kochen.
Man sollte es paar Stunden, oder sogar ein Tag vorher kochen, damit sie richtig abkühlen können. 
Wenn sie richtig abgekühlt sind, zuerst in gleiche dicke Scheiben, dann in Streifen, dann in Würfeln schneiden.
Die Birne schälen, entkernen und genauso kleinschneiden.
Alles in eine Schüssel geben und die restlichen Zutaten dazugeben, abschmecken, fertig. Bedeckt für ein paar Stunden im Kühlschrank lagern, damit der Salat ziehen kann.






                         Körtés céklasaláta

Hozzávalók:

4 cékla,
1 nagy körte,
1 ek ecetestorma, 
1 kk körtésmustár, (ha nincs, fél kk mustár)
só, bors,
3-4 ek borecet,
3-4 ek olívaolaj


Elkészítése:

A céklát meghámozzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük.  A legjobb egy nappal a tálalás előtt elkészíteni, hogy teljesen ki tudjon hülni a cékla.
Ha kihült, először egyforma  széles szeletekre, majd csíkokra és kiskockákra szeljük.
Ugyanígy szeljük a meghámozott körtét is.
Egy tálba tesszük őket és a többi hozzávalót is hozzákeverjük. 
Ha nincs körtés mustárunk, jó esetleg másfajta ízesítéssel is, pl. fügés. Ha semmiféle nincs, akkor adhatunk hozzá egy fél kk sima mustárt és esetleg egy fél kk mézet is.
Betakarva egy pár órára  hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.




Kommentare