Marscarpone-Käsekuchen mit Zwetschgen und Heidelbeeren -Mascarpónés krémtúrótorta szilvával és áfonyával


Marscarpone-Käsekuchen mit Zwetschgen und Heidelbeeren


Zutaten:
Für ein Blech mit mittleren Grösse

Teig:
250 g Mascarpone,
2 Eier,
50 g Zucker,
400 g Mehl,
1 Backpulver
-------------------

Für die Füllung:
500 g Magerquark,
250 g Mascarpone,
3 Eier,
60 g Maizena, oder Speisestärke,
200 g Zucker,
Vanille,
200 g Crème Fraîche, 
Zitronenschale,
------------------------


ca. 750 g Zwetschgen,
250 g Heidelbeeren
----------------------------


Zubereitung:

Es geht ganz schnell. Als erstes Obst waschen, Zwetschgen entkernen und auf kleinere Stücke schneiden.

Für den Teig alles miteinander verkneten.
Den Teig für paar Minuten eingepackt in eine Folie in den Kühlschrank legen.

Die Füllung: Alles in eine grosse Schüssel geben, mit einem Schneebesen (ich habe einen Elektrischen genommen) kräftig durchrühren.

Den Backofen auf 180° einschalten:

Den Teig auf einem Bemehlten Brett ausrollen. Den Blechboden einfetten,  auf der Seite nicht, damit der Teig am Rande kleben kann.  Den Teig in das Blech legen und den Rand hochziehen.
Die Füllung reingeben (keine Angst, ist ziemlich flüssig, aber es wird schon richtig)
Die Obststücke oben drauf verteilen.
Ca. 70 Minuten bei 180° schön rötlich backen. Im Blech auskühlen lassen.






Mascarpónés krémtúrótorta szilvával és áfonyával

Hozzávalók:

Tészta:
250 g Mascarpone,
2 tojás,
50 g cukor,
400 g liszt,
1 sütőpor,
----------------

Krémhez:
250 g Mascarpone,
500 g zsírmentes krémtúró ( a Lidl-ben kapható, vödörben, krémsajt van ráírva, de krémtúró)
3 tojás,
200 g cukor,
60 g étkezési keményítő,
vanília,
reszelt citromhéj,
200 g zsíros tejföl,
------------------------
750 g szilva,
250 g áfonya,

Elkészítése:

Nagyon gyors sütemény.
Először is megmossuk a gyümölcsöt és a szilvát kimagvazzuk, kissebb darabokra vágjuk.

A tésztához mindent gyors mozdulatokkal összegyúrunk. Folpackpa csomagolva egy pár percre a hűtőbe tesszük.

A krémhez mindent belemérünk egy nagy tálba és habverővel alaposan összedolgozzuk.

Bekapcsoljuk a sütőt 180°-ra.
Egy közepes méretű tepsinek az alját bezsírozzuk. (vaj, olaj, zsír, mindegy)
A tésztát lisztes deszkán kisodorjuk négyszögletesre. A tepsibe tesszük, széleit felhúzzuk, mert a massza eléggé fel fog jönni.
Beleöntjük a túrókrémet és a tetejére elosztjuk a gyümölcsöt.
Kb 70 perc alatt szép pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni...legalább langyosra.




Kommentare