Kartoffel-Kürbis-Püree und gebratenen Rosenkohl - Sütőtök-burgonyapüré és sült kelbimbó
Kartoffel-Kürbis-Püree und gebratenen Rosenkohl
Zutaten: (für 4 Personen)
ca. 400 g Kürbis,
200 g Kartoffeln,
Salz,
50 g Butter,
50 g Sahne,
frisch geriebene Muskatnuss,
----------------------
500 g Rosenkohl,
50 g Butter,
Salz, Pfeffer,
ein wenig Chili
Zubereitung:
Das Gemüse putzen, waschen.
Kartoffeln und Kürbis schälen, in gleiche Stücke schneiden und im Salzwasser weich kochen.
Vom Rosenkohl die einzelne Blätter abziehen. Gründlich waschen und in eine Sieb geben zum abtropfen. Die werden als Letztes zubereitet.
Wenn die Kartoffeln und Kürbis weich sind, das Wasser abgiessen.
Butter in den Topf dazugeben und das ganze pürieren. Dabei die Sahne nacheinander dazugeben. Abschmecken mit den Gewürzen.
Eine Pfanne heiss werden lassen. Die Butter reingeben und den Rosenkohl anbraten. Dabei möglichst viel wenden. Würzen, abschmecken.
Sütőtök-burgonyapüré és sült kelbimbó
Hozzávalók: (4 főre)
400 g sütőtök,
200 g lisztes fajta burgonya,
só, bors,
frissen reszelt szerecsendió,
50 g vaj,
50 g tejszín,
------------------------
500 g kelbimbó,
só, bors,
50 g vaj,
egy csipet erős fűszer,
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk: a burgonyát és tököt meghámozzuk és nagyjából egyformára kockákra szeljük. Sós vízben megfőzzük.
A kelbimbóról levágjuk a végeit és a külső leveleit eldobjuk. A többit egyenként leszedjük. Alaposan megmossuk és egy szűrőben hagyjuk lecsepegni. Csak utólsónak fogjuk elkészíteni, tálalás előtt 5 perccel.
Ha megfőtt a burgonya és a tök, leöntjük a vizet és hozzáadjuk a vajat. Egy krumplitörővel áttörjük, közben hozzáadjuk a tejszínt is.
Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Felforrósítunk egy serpenyőt, beleadjuk a vajat. Beletesszük a lecsepegett kelbimbót és pár perc alatt megsütjük. Pillanatok alatt megpuhúl így, tehát nem szükséges előfőzni. Befűszerezzük tetszés szerint. Meg fogjuk látni, hogy ha valaki nem szereti a családban a kelbimbót, így elkészítve ízleni fog neki. Egy kicsivel több munka, de megéri.
Kommentare
Kommentar veröffentlichen