Croque-Monsieur mit Crème Fraîche - Croque-Monsieur tejföllel





          Croque-Monsieur mit Crème Fraîche

Diese Sandwiches sind ähnlich, wie unsere Schinken-Käse-Toast, nur ein wenig noch feiner.  In Frankreich wird es häufig zubereitet, aber meistens wird statt mit Crème Fraîche mit Béchamel-Sauce zubereitet.
Da ich diese Sauce nicht mag, habe eine Alternative gesucht. 
Ich mache meine Lasagne auch statt Béchamel mit Crème Fraîche.
Super lecker sind sie geworden und sind schnell zubereitet.

Zutaten: (5 Stück)

10 Scheiben Toast,
5 Scheiben Schinken,
1 Becher mindestens 30%-e Sauerrahm, Schmand, oder Crème Fraîche,
ca. 150-200 g würziger, geriebener Käse, ( ich habe gemischt: Emmentaler, Gouda, Grüyère)
frisch geriebene Muskatnuss

Zubereitung:
Backofen auf 200° einschalten.
5 Scheiben Tost mit Crème Fraîche bestreichen. Die Schinkenscheiben auf Mass schneiden und drauf legen. Mit Käse, dann mit Muskat bestreuen.
Die 2. Toastscheiben drauflegen, auch mit Crème Fraîche bestreichen und mit Käse bestreuen.
Im vorgeheizten Backofen fertigbacken.










             
                     Croque-Monsieur tejföllel

Ez egy eredeti francia melegszendvics. ( kiejtése: krok-möszjö) Legtöbbször azonban a tejföl (crème fraîche ) helyett béchamel szósszal készítik. Mivel, hogy mi nem szeretjük a béchamelt, én még a lasagnét is tejföllel készítem. Tehát gondoltam, hogy ide is passzol. Nagyon finom, érdemes elkészíteni.  Azért írtam tejfölt, mert az sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint a crème fraîche. De egy jó zsíros tejfölt kell hozzá választani, hogy ne follyon le róla. Nem tudom sajnos azt sem, hogy trappistával milyen íze lesz, mert annak semmi íze nincs, szerintem. Ha tudtok, vegyetek  és tegyetek rá egy kis Emmentálit, vagy más jó minőségű sajtot, vagy legalábbis keverjétek. 


Hozzávalók: (5 db-hoz)

10 szelet tószt, vagy szendvics-kenyér,
5 szelet sonka,
150-200 g zsíros tejföl, (legalább 30%-os)
150-200 g reszelt, jó minőségű zsíros sajt,
frissen reszelt szerecsendió,

Elkészítése:

Bekapcsoljuk a sütőt 200°-ra. 
A tósztszeleteket egy sütőpapírral bevont tepsire fektetjük. 
5 db-ot megkenünk tejföllel, ráfektetjük a sonkákat és megszórjuk reszelt sajttal. Szerecsendiót reszelünk rájuk.
A tetejére fektetjük a 2. kenyeret. Ezeket is megkenjük tejföllel és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben készre sütjük.


Kommentare